Πρωτοσέλιδο

Αλλάζει όψη η πόλη του Μουζακίου


Αλλάζει όψη το Μουζάκι καθώς ολοκληρώνεται το έργο  «Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων – Πεζοδρομίων Οικισμού Μουζακίου»  μέσω του οποίου γίνεται ανάπλαση και αναβάθμιση της πόλης του Μουζακίου και το οποίο  χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 1.000.000 ΕΥΡΩ.

Ο ανάδοχος του έργου προχωρά στην επίστρωση με πλάκες  των πεζοδρομίων στην οδό Καραϊσκάκη που αποτελεί την είσοδο για την πόλη του Μουζακίου και συγκεκριμένα από τη Δημοτική Αγορά μέχρι τη συμβολή με την οδό Αντώνη Βασιλείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η μελέτη του έργου υποβλήθηκε για χρηματοδότηση το 2009 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «Αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 μ’ αποτέλεσμα να δοθεί μέσα στο 2012 η άδεια δημοπράτησής του.  Στο μεταξύ λόγων των capital controls και της γενικότερης οικονομικής δυσχέρειας  το έργο καθυστέρησε όπως εξάλλου και όλα τα έργα στην Ελλάδα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Με το συγκεκριμένο έργο γίνονται εργασίες για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση σε κεντρικούς δρόμους του Μουζακίου και για τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων.

Συγκεκριμένα:

  • Στο τμήμα της Αντώνη Βασιλείου ανάμεσα στις οδούς Κοραή και στην Οδό Βενιζέλου που αποτελεί τη βόρεια είσοδο της πόλης του Μουζακίου από την πλευρά των Αγίων Θεοδώρων.
  • Στο τμήμα της Αντώνη Βασιλείου ανάμεσα στην οδό Αγίου Γεωργίου έως τη συμβολή με την περιφερειακή οδό της πόλης που αποτελεί τη Νότια είσοδο και έξοδο της πόλης προς Αργιθέα
  • Σε όλο το μήκος της οδού Καραϊσκάκη που αποτελεί την ανατολική είσοδο του Μουζακίου από την περιοχή της Καρδίτσας
  • Στο τμήμα της οδού Κοραή ανάμεσα στις οδούς Αντώνη Βασιλείου και Αγίου Θεοδώρου που βρίσκεται νότια του Λυκείου Μουζακίου
  • Σ’ όλο το μήκος της οδού Μεσολογγίου που αποτελεί τη φυσική συνέχεια της Οδού Αντώνη Βασιλείου έως την περιφερειακή οδό από την πλευρά της Πύλης
  • Σ’ όλο το μήκος της οδού Βιβλιοθήκης
  • Σ’ όλο το μήκος της οδού Θεσσαλίας

Την πορεία του έργου παρακολουθούν από κοντά τόσο ο Αντιδήμαρχος έργων κ. Πάντος όσο και ο πρόεδρος του Μουζακίου κ. Πούπης που σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και τον ανάδοχο επιλύουν επί τόπου τα όποια προβλήματα ανακύπτουν.

 

Προηγούμενο άρθρο Εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της 9ης Μαρτίου 1941
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα