Ασημίνα Σκόνδρα: Υπηρεσία ΕΦΚΑ κατά Δήμο για να σταματήσει η ταλαιπωρία των αγροτών

14 Νοεμβρίου 2017

skondra

Μαρτύριο για τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο, έχει καταστεί η όποια συναλλαγή, πληροφορία ή εξυπηρέτηση,  έχει σχέση με τον νέο Ενιαίο Φορέα  Κοινωνικής Ασφάλισης  – ΕΦΚΑ-,  που μέχρι την ίδρυσή του τις αρμοδιότητες αυτές  είχε ο ΟΓΑ.

Δεν αναφέρομαι στην προχειρότητα και ανικανότητα των κυβερνώντων  στην ίδρυση του ΕΦΚΑ,  ούτε στα ατελείωτα λάθη, παραλείψεις  και αστοχίες  στο μητρώο  ασφαλισμένων,  όπου  «εξαφανίστηκαν» αριθμοί μητρώων, ένσημα, ασφαλιστική ικανότητα  ή και οι ίδιοι ασφαλισμένοι.

Ούτε αναφέρομαι στο ότι θα χρειαστούν 30 χρόνια,  σύμφωνα με απόψεις των ειδικών, για να διορθωθούν αυτά τα σφάλματα.

Αναφέρομαι στην καθημερινή ταλαιπωρία,  που υφίστανται οι ασφαλισμένοι του πρώην ΟΓΑ και σημερινού ΕΦΚΑ, που δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν απλές υποθέσεις τους.

Ως γνωστόν όλη η Θεσσαλία εξυπηρετείται από την Υπηρεσία ΕΦΚΑ, που εδρεύει στη Λάρισα, με αυξημένο όγκο δουλειάς και ελάχιστο προσωπικό, αφού ένας αριθμός υπαλλήλων, παρέμεινε στον ΟΓΑ.

Το αποτέλεσμα, για το οποίο οι κυβερνώντες και το αρμόδιο υπουργείο αδιαφορούν,  είναι ότι για  μια απλή εγγραφή ή διαγραφή ενός αγρότη στον ΕΦΚΑ απαιτούνται μήνες  ή και χρόνια.

Το κόστος για τους άμεσα ενδιαφερόμενους,  δεν μπορεί να υπολογιστεί,  αφού κάποιοι χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής τους σε αγροτικά προγράμματα,  λόγω μη έγκαιρης  διεκπεραίωσης  εγγραφής  τους στον ΕΦΚΑ, ενώ άλλοι χάνουν δουλειές και επιδόματα, αφού δεν μπορούν να αποκτήσουν κάρτα ανεργίας,  λόγω καθυστέρησης  της διεκπεραίωσης  διαγραφής τους, από τα μητρώα ΕΦΚΑ.

Υπάρχουν επίσης αγρότες και κτηνοτρόφοι, που αδυνατούν να καταβάλουν τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών,  λόγω  των υπέρογκων αυξήσεων, που η ευαίσθητη αριστερή κυβέρνηση τους επέβαλε και αναγκάζονται να ζητήσουν την διαγραφή τους από τον ΕΦΚΑ, που και  αυτό όμως καθίσταται άθλος.

Η χορήγηση παραπεμπτικού από τον ΕΦΚΑ, για να καταθέσει κάποιος με αναπηρία, δικαιολογητικά στο ΚΕΠΑ , είναι Μαραθώνιος.

Σε Γολγοθά  εξελίσσεται η  χορήγηση σύνταξης στους νέους δικαιούχους,  που έχουν συσσωρευτεί κατά χιλιάδες , πάλι λόγω καθυστέρησης , που εδώ ίσως είναι και εσκεμμένη.

Ούτε λόγος δε, για τηλεφωνική επικοινωνία και άμεση παροχή της όποιας πληροφορίας, αφού δεν υπάρχει διαθέσιμος,  να απαντήσει σε τηλέφωνα.

Ακόμη και όσοι από τους ασφαλισμένους, παρέβλεψαν το κόστος και  επισκέφτηκαν την αρμόδια υπηρεσία στη Λάρισα,  παρ΄όλο που κι αυτό δεν είναι εύκολο, μιας και αναφερόμαστε σε άτομα κατά κύριο λόγο ηλικιωμένα ή ασθενείς, δεν μπόρεσαν να βρουν άμεση λύση στο πρόβλημά τους.

Αντί λοιπόν η Υπουργός Εργασίας και η παρέα συριζανέλ,  να υπερασπίζονται  το «μόρφωμα Κατρούγκαλου» και να παρουσιάζουν τον ΕΦΚΑ με πλεόνασμα,  που δεν είναι τίποτα άλλο παρά πλεόνασμα ψεύδους  και υποκρισίας εκ μέρους τους, καλό θα ήταν να ασχοληθούν έστω,  με τα απλά αυτά ζητήματα,  που κάνουν όμως δύσκολη την ζωή των ασφαλισμένων.

Βρήκαν εύκολα τον τρόπο και πολλαπλασίασαν τις ασφαλιστικές εισφορές , με τη ίδια ευκολία ψήφισαν και για περαιτέρω αυξήσεις το 2018 και 2019, έχουν «παγώσει» την απονομή συντάξεων   χιλιάδων δικαιούχων.

Βρίσκουν πανεύκολα τις  διευθύνσεις των ασφαλισμένων αγροτών και όχι μόνο,  για να στείλουν τα μπιλιετάκια πληρωμής εισφορών,  αλλά  και προστίμων.

Τους καλώ με τον ίδιο ζήλο να βρουν και τον τρόπο, ώστε τουλάχιστον να εξυπηρετούνται  οι ασφαλισμένοι.

Να στελεχώσουν με  νέο προσωπικό τις υπάρχουσες υπηρεσίες ΕΦΚΑ, εν προκειμένω της Λάρισας ή να αξιοποιήσουν την κινητικότητα, για καλύτερη κατανομή προσωπικού.

Να ιδρύσουν  υποκαταστήματα ΕΦΚΑ, σε κάθε Δήμο ή έστω σε κάθε Νομό και σαφώς αναφέρομαι και στην Καρδίτσα, που εκτός όλων των άλλων ασφαλισμένων, έχει και ένα εξαιρετικά μεγάλο αριθμό αγροτοκτηνοτρόφων.

Να διορθώσουν τουλάχιστον ότι διορθώνεται, στο έκτρωμα ΕΦΚΑ.

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσα

 

 

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Αφήστε σχόλιο

Κίτρινα ποδήλατα - Το μπαράκι
Γιάννης Πάριος - Έρχονται στιγμές
Μάνος Ξυδούς - Γοργόνα
Ελευθερία Ελευθερίου - Σώμα βλέμμα και ψυχή
Σταμάτης Κόκκοτας - Σ΄ ευχαριστώ
Παναγιώτης Τσαφαράς - Οι καλύτερές μου μέρες
Μιχάλης Χατζηγιάννης - Ποιός είμαι εγώ
Μανώλης Λιδάκης - Στο ίδιο βαγόνι
Αφού Κατσιμίχα - Λουλούδι του δάσους
Γιάννης Χαρούλης - Έλα πάρε με

 


Red Hot Chili Peppers - Dani California
Queen - Another bites to dust
Modern Talking - Let΄s talk
Ace of Bass - The sign
Rick Astley - Take me to your heart
Blue System - Vampire
OMD - Enola gay
Anastasia - Pieces of a dream
Police - Every breath you take
Anggun - Saviour

 


Νοέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930EC

ligo-gelio