Η Θεατρική Ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας στην Καρδίτσα

17 Νοεμβρίου 2017

elas

Η Ελληνική Αστυνομία καλύπτει πολλούς τομείς δράσης και προσφοράς στην κοινωνία μας, πέραν της βασικής θεσμικής αποστολής της, η οποία είναι η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και η εφαρμογή των Νόμων του Κράτους Δικαίου. Ένας από τους τομείς αυτούς είναι και η πολιτιστική προσφορά της θεατρικής ομάδας της.

Πρόσφατα, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, οι άντρες και γυναίκες συνάδελφοι αστυνομικοί, μέλη της θεατρικής ομάδας επισκέφτηκαν την πόλη μας και παρουσίασαν στο φιλότεχνο κοινό το θεατρικό μονόπρακτο «Ο φανταράκος» του Αλέκου Σακελλάριου, καθώς επίσης προβλήθηκε για πρώτη φορά σπάνιο οπτικό υλικό, ντοκουμέντο από το έπος του ΄40, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Εικόνες και μνήμες του ΄40».

Η τέχνη του Θεάτρου αγαπά την αισθητική ποιότητα, διαμορφώνει αντιλήψεις, ιδεολογίες και συναισθήματα, καλλιεργεί ήθη, προάγει την παιδεία και τον πολιτισμό. Πράγματι, τα μηνύματα που δέχτηκαν οι θεατές ήταν ότι η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει αρκετές κοινωνικές και πολιτιστικές ευαισθησίες, είναι κοντά στο συνάνθρωπο, γιατί προέρχεται από τους κόλπους της κοινωνίας, δίδει καθημερινά τον δικό της αγώνα για τη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης και γαλήνης και συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Η πρωτοβουλία αυτή της Τοπικής Διοίκησης Καρδίτσας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών με σκοπό την προβολή του θεατρικού έργου των αστυνομικών-ηθοποιών, έτσι ώστε να ενισχυθεί με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, προστίθεται στις πολλές θετικές δράσεις της και με τον τρόπο αυτό, επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά η φιλάνθρωπη πλευρά των Αστυνομικών.

Η θεατρική ομάδα με την άψογη παρουσία της απέσπασε εγκάρδια χειροκροτήματα και πολλά ειλικρινή ευμενή σχόλια. Τα μέλη της είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Αστυνομικό Μουσείο της πόλης μας και να θαυμάσουν και να αξιολογήσουν την ποικιλία των ιστορικών εκθεμάτων διαχρονικής μνήμης και αξίας, τα οποία, όπως άλλωστε και σε κάθε μουσείο, συνδέουν επιτυχώς το χθες με το σήμερα.

Ο ιδρυτής του Μουσείου κ. Δημήτριος Καλλιαντζής ευχαρίστησε από καρδιάς και συνεχάρη τους συναδέλφους και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν δυναμικά να υπηρετούν την ελεύθερη έκφραση υψηλής καλλιτεχνικής αξίας και να είναι εραστές της τέχνης του ποιοτικού θεάτρου.

Ως επιστέγασμα αυτής της επικοινωνίας και όμορφης αλληλεπίδρασης ο κ. Καλλιαντζής τους επέδωσε ευχαριστήριο έπαινο, καθώς και διάφορα άλλα αναμνηστικά δώρα εκτίμησης και αγάπης. Ανάμεσα σε αυτά, ήταν και μία εικόνα της Παναγίας της Νίκης, έργο του ζωγράφου-σκηνογράφου Γιάννη Τσαρούχη, η οποία πιστοποιεί την εμφάνιση της Θεομήτορος στους Έλληνες στρατεύσιμους του έπους του 1940.

 

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Αφήστε σχόλιο

Κίτρινα ποδήλατα - Το μπαράκι
Γιάννης Πάριος - Έρχονται στιγμές
Μάνος Ξυδούς - Γοργόνα
Ελευθερία Ελευθερίου - Σώμα βλέμμα και ψυχή
Σταμάτης Κόκκοτας - Σ΄ ευχαριστώ
Παναγιώτης Τσαφαράς - Οι καλύτερές μου μέρες
Μιχάλης Χατζηγιάννης - Ποιός είμαι εγώ
Μανώλης Λιδάκης - Στο ίδιο βαγόνι
Αφού Κατσιμίχα - Λουλούδι του δάσους
Γιάννης Χαρούλης - Έλα πάρε με

 


Red Hot Chili Peppers - Dani California
Queen - Another bites to dust
Modern Talking - Let΄s talk
Ace of Bass - The sign
Rick Astley - Take me to your heart
Blue System - Vampire
OMD - Enola gay
Anastasia - Pieces of a dream
Police - Every breath you take
Anggun - Saviour

 


Δεκέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ligo-gelio