Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια ημερίδα του Εύκαρπον-Hellenic Superfoods (Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής και Εμπορίας Υπερτροφών)


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 η ετήσια ημερίδα του Εύκαρπον-Hellenic Superfoods  (Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής και Εμπορίας Υπερτροφών) που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Europe Direct      Καρδίτσας και χορηγό το Περιφερειακό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Θεσσαλίας που παραχώρησε την αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η ημερίδα.

Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Καρδίτσας και Πρόεδρος της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. Κωνσταντίνος Παπαλός.

Η ημερίδα ξεκίνησε με την παρουσίαση νέων τεχνολογιών και εφαρμογών τηλεματικής από τον κ. Ιωάννη Πασχαλίδη, και συνεχίστηκε με την κατατοπιστική παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της βιολογικής γεωργίας από τον κ. Γεώργιο Βεϊκοντή,  μέλος του φορέα πιστοποίησης Q-ways.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γεωπόνος εφαρμογών Ιωάννης Μαρκέας, ο οποίος ανέλυσε τις καλλιεργητικές πρακτικές που εφαρμόζονται στην παραγωγή Υπερτροφών και κατέδειξε το επίπεδο γνώσης και εμπειρίας που κατέχει πλέον η επιστημονική ομάδα του συνεταιρισμού.

Η Επ. Καθηγήτρια του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Βασιλική Κωσταρέλλη παρουσίασε αναλυτικά την διατροφική αξία των υπερτροφών και ανέλυσε τη σημασία των αντιοξειδωτικών ουσιών για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τέλος, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Ιωάννης Γαλάτουλας, αφού παρουσίασε το μοντέλο λειτουργίας του Συνεταιρισμού νέας γενιάς Εύκαρπον-Hellenic Superfoods, έκανε μια ανασκόπηση του πρώτου χρόνου λειτουργίας και παρουσίασε τους στόχους του 2013. Συνοπτικά αναφέρθηκε στη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την καλλιέργεια υπερτροφών, σε όλη την Ελλάδα, προανήγγειλε την έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση της μεταποιητικής μονάδας που θα χρηματοδοτηθεί από τον Άξονα 4 – Προσέγγιση Leader του ΠΑΑ 2007-2013, ανέφερε τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν και  παρουσίασε το λογότυπο της Συνεταιριστικής Επιχείρησης.

Τη συζήτηση συντόνισε ο καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος.

Την όλη προσπάθεια στηρίζει εξ’ αρχής το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Εurope Direct Καρδίτσας, που εδρεύει στην ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ανοιχτά τα καταστήματα της πόλης μας την Κυριακή 30-12-2012
Επόμενο άρθρο Ευχές από τη διοίκηση της ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ ΑΕ ΟΤΑ