Ειδήσεις

Σε θεατρική παράσταση το ΣΔΕ Καρδίτσας


Το Σάββατο 17-12-2016 στις 21.30μμ. το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας, στα πλαίσια της βιωματικής μάθησης, παρακολούθησε στο θέατρο Όψεις την παράσταση «Μια Τρελή, Τρελή Σαραντάρα!» των Αλ. Σακελλάριου και Χρ. Γιαννακόπουλου, με τη Βασιλική Μακρή στον ομώνυμο ρόλο και  σε σκηνοθεσία του Παύλου Βησσαρίου.

Το Θέατρο Όψεις από το 2004, εδώ και 12 χρόνια, αποτελεί μια κοιτίδα παραγωγής πολιτισμού για την πόλη μας, καθώς τόσο τα κείμενα που επιλέγονται κάθε φορά όσο και η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και οι ηθοποιοί που συμμετέχουν, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα θέατρα των μεγάλων αστικών κέντρων. Οι τριάντα εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές του σχολείου μας πραγματικά το απόλαυσαν, γέλασαν και ψυχαγωγήθηκαν. Η γνωστή από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο κωμωδία, ήταν γεμάτη αμεσότητα και ζωντάνια, έχοντας εμπλουτιστεί με στοιχεία του σήμερα αλλά πάντα διατηρώντας το ύφος και το άρωμα της εποχής εκείνης. Μετά το πέρας της παράστασης είχαμε την ευκαιρία να ανέβουμε στη σκηνή και να δούμε από κοντά τα σκηνικά, να μιλήσουμε με τους συντελεστές της παράστασης και να φωτογραφηθούμε μαζί τους.

Η παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και γενικότερα πολιτιστικών δρώμενων είναι μία από  τις στρατηγικές δράσης της εκπαίδευσης ενηλίκων που αφορά άμεσα τα ΣΔΕ, αυτή της προσωπικής και κοινωνικο-πολιτιστικής ανάπτυξη των εκπαιδευομένων, που επιτυγχάνεται ανάμεσα στα άλλα και μέσω της αξιοποίησης χώρων καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτισμού.

Οι μαθητές μας ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς απόλαυσαν τη θεατρική παράσταση η οποία ταυτόχρονα έδωσε την αφορμή για συζήτηση πάνω σε κοινωνικά θέματα της εποχής μας, καθώς το σχολείο μας δραστηριοποιείται έντονα με αξιοποίηση της βιωματικής μάθησης.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Πολλοί από τους μαθητές μας είναι ΡΟΜΑ και μετανάστες. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ 2014-2020)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Σουφλάκος Βασίλειος

Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες

Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Επί ποδός η Τροχαία Καρδίτσας - Έκτακτα μέτρα αστυνόμευσης
Επόμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας