Ειδήσεις

Συνάντηση ΕΔΑ ΘΕΣΣ με Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ)


Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ),κοΑθανάσιο Σαββάκη, πραγματοποίησε ο Γενικός ΔιευθυντήςτηςΕταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), κος Λεωνίδας Μπακούραςμαζί με στελέχη της εταιρίας.

Στη συνάντηση η οποία διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα, ο κ. Μπακούραςαναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία μεταξύ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και των μελών του ΣΒΒΕ, καθώς επίσηςκαι στην υψηλή διείσδυση του φυσικού αερίου στις βιομηχανίες της Θεσσαλονίκηςγια παραγωγική χρήση. Τόνισε δε τα οφέλη που προσφέρονται στη βιομηχανία, καθώς τα τιμολόγια διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχουν διαμορφωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα σε όλη την Ελλάδα συμβάλλοντας στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην ενίσχυση της ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα περιορίζεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των βιομηχανιών.

Επιπλέον, τέθηκαν υπό συζήτηση θέματα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε  νέες περιοχές στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ κος Σαββάκης για την τεχνολογία τροφοδότησης απομακρυσμένων βιομηχανιών μέσω του συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) και για τις προοπτικές που ανοίγονται γιατη βιομηχανία, καθώς αναμένεται προσεχώς η έκδοση του σχετικού ρυθμιστικού πλαισίου.

Ο κ. Μπακούρας από την πλευρά του επεσήμανε ότι στην περιοχή της Θεσσαλονίκηςέχουν συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου ήδη 40 βιομηχανίες και δύναται να συνδεθούν με χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου περισσότερες από 100.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, οι δύο πλευρές ανέφεραν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα  πραγματοποιηθεί αναλυτική ενημέρωση των μελών του ΣΒΒΕ από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, που θα αφορά σε θέματα  τεχνογνωσίας της νέας τεχνολογίας τροφοδοσίας των εγκαταστάσεων με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG).

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευσηγια περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και του ΣΒΒΕ.

 

 

 

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

 

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία οι εργασίες της ετήσιας Γ.Σ. του ΤΟΕΒ Τιτανίου
Επόμενο άρθρο Εξετάσεις θεωρίας Τεχνικών Επαγγελμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας