Συνάντηση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον Γεν. Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

19 Μαΐου 2017

aerio

Για το πρόγραμμα ανάπτυξης του δικτύου του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΔΑΘΕΣΣ, ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Λεωνίδας Μπακούρας.

Ο κ. Μπακούρας αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στο νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΔΑΘΕΣΣ επισημαίνοντας ότι η Εταιρεία λειτουργεί με νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό από οποιαδήποτε ενεργειακή δραστηριότητα Μεταφοράς, Παραγωγής και Εμπορίας, ως Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου (ΔΔΔ), εντός των ορίων της γεωγραφικής περιφέρειας του Νομού Θεσσαλονίκης και της διοικητικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και επισήμανε ότι το ποσοστό διείσδυσης του φυσικού αερίου στη Θεσσαλία είναι ιδιαιτέρως υψηλό.

Για την Περιφέρεια της Θεσσαλίας συνέχισε ο κ. Μπακούρας οι περιοχές που  αναμένεται να τροφοδοτηθούν τέλος του 2017 αρχές του 2018 είναι ο Τύρναβος, η Ελασσόνα και η Καλαμπάκα των αντίστοιχα ομώνυμων Δήμων καθώς και το Βελεστίνο του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Για την περίοδο 2018-2021 ο προγραμματισμός της εταιρείας στοχεύει στην τροφοδότηση των περιοχών: Αγιάς, Παλαμά, Σοφάδων, Μουζακίου, Δήμου Τεμπών, Νέας Αγχιάλου και Φαλάνης.

Ο κ. Μπακούρας επισήμανε, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης αποτελεί η οριστικοποίηση από το αρμόδιο υπουργείο του κανονιστικού πλαισίου για την τροφοδότηση των απομακρυσμένων από το δίκτυο διανομής περιοχών, με τη χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου CNG.

Επιπλέον αναφέρθηκε στις επενδύσεις της ΕΔΑΘΕΣΣ οι οποίες μόνο για το 2017 θα αγγίξουν  τα 6,2 εκ.€. Στο σύνολο τους την πενταετία 2017-2021 οι επενδύσεις εκ μέρους της εταιρείας θα ανέλθουν στα 32,1 εκατ μόνο για την περιοχή της Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε κατ’ αρχήν ότι το φυσικό αέριο υπήρξε απαίτηση της κοινωνίας διότι εξασφαλίζει άνεση στην καθημερινότητα, πέραν της εξοικονόμησης που προσφέρει ως ενεργειακό προϊόν, είναι οικολογικό και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και παρέχει αυτονομία στα νοικοκυριά.  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αγοραστός στη δημιουργία θέσεων εργασίας που δημιούργησε το φυσικό αέριο στη χώρα μας.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξήρε την έως τώρα άριστη συνεργασία της Περιφέρειας με την ΕΔΑΘΕΣΣ και ιδιαιτέρως με τον γενικό της διευθυντή Λεωνίδα Μπακούρα όχι μόνο για τις προσπάθειές του για αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου και την τροφοδότηση νέων περιοχών αλλά και για το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας που εκφράζεται  με την ενίσχυση κοινωνικών φορέων της περιοχής.

Η διευθύντρια ανάπτυξης της ΕΔΑΘΕΣΣ Ευθυμία Καλογήρου αναφέρθηκε στην σημασία που αποδίδει η εταιρεία, ώστε οι επεκτάσεις του δικτύου της να μην επιβαρύνουν το υπό ασφαλτόστρωση οδικό δίκτυο της Λάρισας, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΔΑΘΕΣΣ παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο του φυσικού αερίου χωρίς τέλη σύνδεσης και προτρέπει με διαφημιστικές ενέργειες τους κατοίκους των συνοικιών Ιπποκράτη, Αμπελοκήπων και περιοχής Σταθμού να υποβάλλουν άμεσα τις αιτήσεις τους τώρα που γίνονται οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Λάρισας.

 

 

 


Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Αφήστε σχόλιο

Νεκτάριος Μαλλάς - Εσύ δεν ξέρεις
Σούλη Ανατολή - Όταν σου χορεύω
Νεκτάριος Μαλλάς - Ένα παράπονο
Ελεονώρα Ζουγανέλη - Δύσκολη σιωπή
Δημητρης Μπάσης - Μαλώνω την καρδιά
Ελευθερία Ελευθερίου - Σώμα βλέμμα και ψυχή
Γιώργος Νταλάρας & Μαριάννα Πολυχρονίδη - Ρώτα να σου πουν
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Στέλιος Ρόκκος - Σε μονοπάτια ξένα
Γιώργος Νταλάρας & Μελίνα Ασλανίδου - Παραμύθια

 


David Guetta ft Justin Bieber - 2U
The Weeknd - I feel it coming
Pitbull feat Mohombi - Suavemente
Shawn Mentes - Nothing holding me back
The Revivalist - Wish I knew you
James Arthur - Impossible
Zedd & Alessia Cary - Stay
Bruno Mars - That΄s what I like
Lana Del Ray vs The Weeknd - Lust for life
Postmodern Jukebox ft Nicole Atkins - Heroes

 


Σεπτέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

ligo-gelio