Συνάντηση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον Γεν. Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

19 Μαΐου 2017

aerio

Για το πρόγραμμα ανάπτυξης του δικτύου του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΔΑΘΕΣΣ, ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Λεωνίδας Μπακούρας.

Ο κ. Μπακούρας αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στο νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΔΑΘΕΣΣ επισημαίνοντας ότι η Εταιρεία λειτουργεί με νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό από οποιαδήποτε ενεργειακή δραστηριότητα Μεταφοράς, Παραγωγής και Εμπορίας, ως Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου (ΔΔΔ), εντός των ορίων της γεωγραφικής περιφέρειας του Νομού Θεσσαλονίκης και της διοικητικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και επισήμανε ότι το ποσοστό διείσδυσης του φυσικού αερίου στη Θεσσαλία είναι ιδιαιτέρως υψηλό.

Για την Περιφέρεια της Θεσσαλίας συνέχισε ο κ. Μπακούρας οι περιοχές που  αναμένεται να τροφοδοτηθούν τέλος του 2017 αρχές του 2018 είναι ο Τύρναβος, η Ελασσόνα και η Καλαμπάκα των αντίστοιχα ομώνυμων Δήμων καθώς και το Βελεστίνο του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Για την περίοδο 2018-2021 ο προγραμματισμός της εταιρείας στοχεύει στην τροφοδότηση των περιοχών: Αγιάς, Παλαμά, Σοφάδων, Μουζακίου, Δήμου Τεμπών, Νέας Αγχιάλου και Φαλάνης.

Ο κ. Μπακούρας επισήμανε, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης αποτελεί η οριστικοποίηση από το αρμόδιο υπουργείο του κανονιστικού πλαισίου για την τροφοδότηση των απομακρυσμένων από το δίκτυο διανομής περιοχών, με τη χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου CNG.

Επιπλέον αναφέρθηκε στις επενδύσεις της ΕΔΑΘΕΣΣ οι οποίες μόνο για το 2017 θα αγγίξουν  τα 6,2 εκ.€. Στο σύνολο τους την πενταετία 2017-2021 οι επενδύσεις εκ μέρους της εταιρείας θα ανέλθουν στα 32,1 εκατ μόνο για την περιοχή της Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε κατ’ αρχήν ότι το φυσικό αέριο υπήρξε απαίτηση της κοινωνίας διότι εξασφαλίζει άνεση στην καθημερινότητα, πέραν της εξοικονόμησης που προσφέρει ως ενεργειακό προϊόν, είναι οικολογικό και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και παρέχει αυτονομία στα νοικοκυριά.  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αγοραστός στη δημιουργία θέσεων εργασίας που δημιούργησε το φυσικό αέριο στη χώρα μας.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξήρε την έως τώρα άριστη συνεργασία της Περιφέρειας με την ΕΔΑΘΕΣΣ και ιδιαιτέρως με τον γενικό της διευθυντή Λεωνίδα Μπακούρα όχι μόνο για τις προσπάθειές του για αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου και την τροφοδότηση νέων περιοχών αλλά και για το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας που εκφράζεται  με την ενίσχυση κοινωνικών φορέων της περιοχής.

Η διευθύντρια ανάπτυξης της ΕΔΑΘΕΣΣ Ευθυμία Καλογήρου αναφέρθηκε στην σημασία που αποδίδει η εταιρεία, ώστε οι επεκτάσεις του δικτύου της να μην επιβαρύνουν το υπό ασφαλτόστρωση οδικό δίκτυο της Λάρισας, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΔΑΘΕΣΣ παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο του φυσικού αερίου χωρίς τέλη σύνδεσης και προτρέπει με διαφημιστικές ενέργειες τους κατοίκους των συνοικιών Ιπποκράτη, Αμπελοκήπων και περιοχής Σταθμού να υποβάλλουν άμεσα τις αιτήσεις τους τώρα που γίνονται οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Λάρισας.

 

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Αφήστε σχόλιο

Κίτρινα ποδήλατα - Το μπαράκι
Γιάννης Πάριος - Έρχονται στιγμές
Μάνος Ξυδούς - Γοργόνα
Ελευθερία Ελευθερίου - Σώμα βλέμμα και ψυχή
Σταμάτης Κόκκοτας - Σ΄ ευχαριστώ
Παναγιώτης Τσαφαράς - Οι καλύτερές μου μέρες
Μιχάλης Χατζηγιάννης - Ποιός είμαι εγώ
Μανώλης Λιδάκης - Στο ίδιο βαγόνι
Αφού Κατσιμίχα - Λουλούδι του δάσους
Γιάννης Χαρούλης - Έλα πάρε με

 


Red Hot Chili Peppers - Dani California
Queen - Another bites to dust
Modern Talking - Let΄s talk
Ace of Bass - The sign
Rick Astley - Take me to your heart
Blue System - Vampire
OMD - Enola gay
Anastasia - Pieces of a dream
Police - Every breath you take
Anggun - Saviour

 


Νοέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930EC

ligo-gelio