Άμεση επάνδρωση των Αστυνομικών Τμημάτων του Νομού μας ζητά η Α. Σκόνδρα


Με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα κλοπών στο Δήμο Μουζακίου, την διάρρηξη που έγινε για δεύτερη φορά στο Δημαρχείο της Πόλης αλλά και περιστατικά που έχουν συμβεί σε ολόκληρο το Νομό, η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, έκανε παρέμβαση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια.

Η κ. Σκόνδρα μετέφερε τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα Αστυνομικά Τμήματα και η Αστυνομική Διεύθυνσης της Καρδίτσας, και ζήτησε να επιληφθεί του θέματος ο Υπουργός, ώστε να δοθούν άμεσα οι απαραίτητες λύσεις.

Η Βουλευτής σε δήλωση της τόνισε, ότι: «Είναι πολύ δυσάρεστο να κυριαρχεί το συναίσθημα της ανασφάλειας στους πολίτες, που ειδικά τα βράδια νιώθουν εντελώς απροστάτευτοι. Ζήτησα από τον Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια, να  επανδρώσει άμεσα τόσο το Α.Τ. Μουζακίου όσο και τα υπόλοιπα Αστυνομικά Τμήματα του Νομού μας. Δεν μπορούμε να είμαστε απλοί παρατηρητές, όταν υπάρχει αντικειμενική αδυναμία αστυνόμευσης της περιοχής, με αποτέλεσμα να αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα παραβατικότητας. Χρειαζόμαστε περισσότερους αστυνομικούς, ώστε να αποκατασταθεί το συναίσθημα της ασφάλειας στους συμπολίτες μας».

 

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:

Κύριε Υπουργέ,

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στους πολίτες του Νομού Καρδίτσας η αυξημένη παραβατικότητα που παρατηρείται, η οποία δυστυχώς παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

Επί παραδείγματι, μία νέα διάρρηξη, που έγινε στο Δημαρχείο του Μουζακίου, ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά αλλεπάλληλων παρόμοιων κρουσμάτων στο Δήμο, εντείνοντας όλο και περισσότερο την ανασφάλεια των πολιτών.

Όπως προκύπτει από μαρτυρίες των πολιτών αλλά και τις δηλώσεις του Δημάρχου κ. Κωτσού, όσο αφορά το Μουζάκι, το πρόβλημα της αυξανόμενης παραβατικότητας οφείλεται κυρίως στην υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων. Με αφορμή τα παραπάνω, ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

  • Ποιος είναι ο αριθμός των αστυνομικών που προβλέπεται για τον Νομό Καρδίτσας και πόσοι πραγματικά υπηρετούν;
  • Ποιο είναι σήμερα το στελεχιακό δυναμικό του Α.Τ. Μουζακίου και πόσοι έπρεπε να υπηρετούν;
  • Πώς σκοπεύετε να λύσετε το εν λόγω πρόβλημα;
  • Πότε προβλέπεται η άρτια επάνδρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού Καρδίτσας;

 

Προηγούμενο άρθρο Έργα 20,5 εκ. ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ανακαινίσθηκε το θεατράκι στον Ελληνόπυργο