Άριστο το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Δ. Σοφάδων και Πυροσβεστικής


Με το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο συναντήθηκαν το πρωί της Παρασκευής , ο Γενικός Γραμματέας Πολικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου συνοδευόμενοι από τα επιτελεία τους, στο πλαίσιο περιοδείας τους στις θεσσαλικές πόλεις. Ο βασικός λόγος της περιοδείας τους είναι ζητήματα πολιτικής προστασίας ενόψει τις αντιπυρικής περιόδου και η καλύτερη συνεργασία της πυροσβεστικής με τους τοπικούς φορείς.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Π.Υ Σοφάδων συμμετείχαν ακόμη ο Περιφερειάρχης Π.Υ Θεσσαλίας ΑρχιπύραρχοςΝικ. Μιχαλάκης, ο Επιπυραγός Ευάγγελος Αρβιθάς(με καταγωγή από τη Φίλια) που ανήκει στο επιτελείο του Γεν. Γραμματέα, ο Διοικητής της ΠΥ Σοφάδων Αντιπύραρχος Γεώργιος Νταουτάς, ο Διοικητής της ΠΥ Καρδίτσας ΠύραρχοςΔημ. Σακελαρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Βασίλης Αγγελόπουλος. Επίσης παραβρέθηκε  ο Μασχολουριώτης επίτιμος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Χρήστος Σμέτης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σοφάδων.

Αναλύθηκαν τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο Δήμος αλλά και τα μέσα που διαθέτει σε περιπτώσεις αναγκαίας παρέμβασης για την ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επιπλέον, συζητήθηκαν και οι κατευθύνσεις που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα.

Στη σύσκεψη αναδείχθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στο Δήμο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ τονίστηκε ότι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στοχεύει πρώτιστα στην πρόληψη και στη συνέχεια στην αντιμετώπιση.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Στόχος όλων είναι η αμεσότητα της αντίδρασης, ο συντονισμός και η αποτελεσματικότητα των ενεργειών, ώστε να προστατεύεται κατά κύριο λόγο  η ανθρώπινη ζωή, αλλά βεβαίως και οι περιουσίες των συμπολιτών μας μαζί με το περιβάλλον.

Το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Σοφάδων και Πυροσβεστικής θα συνεχιστεί.

Από την πλευρά μας  τονίζουμε πως όλα τα μέσα που διαθέτει ο δήμος είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του σώματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να επιστρατευτούν για να συνδράμουν επικουρικά στο έργο των ανδρών της.»

 

Προηγούμενο άρθρο Υποβλήθηκε το αίτημα για τη χωροθέτηση του Μνημείου 731
Επόμενο άρθρο 4.500 στρέμματα στο Δήμο Σοφάδων θα ποτίζονται από τον υπόγειο αγωγό άρδευσης