Ειδήσεις

Έκθεση έργων : Ζωγραφίζουμε για την Ευρώπη και με cartoons


Το Σάββατο, 28 Μαΐου 2016, από 10:00 το πρωί έως 12:00 το μεσημέρι, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, θα γίνει η έκθεση των καλλιτεχνικών δημιουργιών των παιδιών, που συμμετείχαν στην εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας της Ευρώπης : «Ζωγραφίζουμε για την Ευρώπη και με cartoons», ενώ στις 12 το μεσημέρι, θα δοθούν σε όλους όσους συμμετείχαν, βεβαίωση και δωράκια.

Μαθητές Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, 5 έως 15 χρόνων, στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, δημιούργησαν στις 14 Μαΐου, ένα έργο για την Ευρώπη, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία τους, δοκιμάζοντας διάφορα θέματα, αφού η εκδήλωση δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα. Τα παιδιά χρησιμοποίησαν υλικά ζωγραφικής (ξυλομπογιές, κηρομπογιές και μαρκαδόρους), ενώ για το κολάζ αξιοποίησαν εικόνες σχεδίων και κόλλες.

Η ημέρα ζωγραφικής για την Ευρώπη και η έκθεση των έργων, διοργανώνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools», τους «Μικρούς Ήρωες» και τους «Teachers 4 Europe».

 

 

Προηγούμενο άρθρο LEADER στην πόλη του Παλαμά και σ’ ολόκληρο το Δήμο μέχρι το 2020
Επόμενο άρθρο Πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του χώρου του στρατοπέδου