Ειδήσεις

Έκκληση Δήμου Παλαμά για αποστολή εκτιμητών από ΕΛ.Γ.Α.


Ο Δήμος Παλαμά αντιδρώντας στα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις συνεχείς βροχοπτώσεις στις καλλιέργειες μηδικής και πεπονιών, έκανε άμεσα αναγγελία στον ΕΛ.Γ.Α. για εκτιμήσεις των ζημιών. Δυστυχώς όμως οι γεωπόνοι – εκτιμητές του υποκαταστήματος Λάρισας του ΕΛ.Γ.Α. είναι ελάχιστοι και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο μέγεθος των προβλημάτων μιας και αυτά καλύπτουν μεγάλο μέρος του νομού Καρδίτσας αλλά και των όμορων νομών. Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Παλαμά κος Γιώργος Σακελλαρίου έκανε έκκληση στον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. κο Κουρεμπέ και του επισημαίνει ότι πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες εκτίμησης.

Αναλυτικά η επιστολή είναι η εξής:

Σας γνωρίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα ο Δήμος μας έχει πληγεί από συνεχείς βροχοπτώσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες μηδικής που ήταν κομμένες και στην διαδικασία ξήρανσης, αλλά και στις καλλιέργειες πεπονιών.

Όσο αφορά στη μηδική οι παραγωγοί πρέπει να απομακρύνουν άμεσα την φυτική μάζα από τα χωράφια τους για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες που απαιτεί η συγκεκριμένη καλλιέργεια ( ποτίσματα, ψεκασμοί κλπ. ), αλλά πρέπει πρώτα να προηγηθεί η εκτίμηση της ζημιάς από τον Οργανισμό σας.

Όσο αφορά στα πεπόνια και αυτά πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα γιατί όσο μένουν στα χωράφια γεμίζουν με μύκητες και τα υγιή και η ζημιά πολλαπλασιάζεται. Δυστυχώς όμως, κατόπιν της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε, το υποκατάστημα Λάρισας  αδυνατεί  να  παρέχει Γεωπόνους – Εκτιμητές διότι έχει ελάχιστο προσωπικό και πολλές ζημιές!

Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν να επισπεύσετε τις διαδικασίες εκτίμησης και να ανταποκριθείτε άμεσα  στο κάλεσμά μας, στέλνοντας περισσότερο προσωπικό,   προκειμένου να ολοκληρωθεί το εκτιμητικό έργο αφενός και αφετέρου οι παραγωγοί να μην υποστούν περαιτέρω ζημιές στο ήδη εγκατεστημένο φυτικό τους κεφάλαιο.

Ο Δήμαρχος Παλαμά

Γιώργος Σακελλαρίου

 

Προηγούμενο άρθρο Ειδικές αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας
Επόμενο άρθρο Γιορτή λήξης για τα τμήματα των ακαδημιών