Πρωτοσέλιδο

Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης των Σοφάδων


Πληγείσες αγροτικές καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σοφάδων επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης κλιμάκιο του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Θεσσαλίας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής με την οποία καλούσε τον ΓΟΕΒ να αναγνωρίσει τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων για τον καθαρισμό και ομαλοποίηση της κοίτης του ποταμού Φαρσαλίτη, της Κακάρας και των παραποτάμων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναγκαία ετοιμότητα και να μειωθούν οι κίνδυνοι εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Στον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε παρόντες ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ευθύμιος Κούλπας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σοφάδων κ. Σπύρος Εκίζογλου καθώς και αγρότες που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Προς το κλιμάκιο του ΓΟΕΒ τονίστηκε με έμφαση η ανάγκη υλοποίησης των  απαραίτητων τεχνικών παρεμβάσεων ώστε να αποτραπεί σημαντικά ο κίνδυνος τυχόν νέων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

Όπως αναφέρθηκε από πλευράς ΓΟΕΒ θα πραγματοποιηθούν άμεσα παρεμβάσεις στο παρακάναλο της Κακάρας και συγκεκριμένα στις περιοχές Γραμματικού, Λεονταρίου και Ασημοχωρίου, ενώ διαπιστώθηκε και η επιτακτική ανάγκη για καθαρισμό και βασικά διάνοιξη της κοίτης του Φαρσαλίτη το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ αν διαπιστωθούν παράνομες παρεμβάσεις στα ποτάμια το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

Οπως υπογράμμισαν οι κκ Κούλπας και Εκίζογλου, ο Δήμος Σοφάδων από την πρώτη στιγμή είχε ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα προβλήματα και ζήτησαν  να προχωρήσουν τάχιστα οι εργασίες, ώστε η περιοχή να θωρακιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

 

Προηγούμενο άρθρο Σ. Βασιλάκος: Η συνέπεια των γιατρών στα ραντεβού τους στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου
Επόμενο άρθρο Τελετή λήξης της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 στο τάβλι