- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αγιασμός για την Σχολή Βυζαντινής μουσικής και για την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς

Ο Αγιασμός για την έναρξη  των μαθημάτων  της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας, έγινε  την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 στις 6:00 το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  Καρδίτσας.

Τον  Αγιασμό τέλεσε  ο  Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  μας κ. Τιμόθεος, με την παρουσία του Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής μουσικής κ. Ιωάννη Παπαχρόνη, των καθηγητών και των μαθητών της Σχολής.

Προηγήθηκε η ακολουθία του  εσπερινού που τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως μας και προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου και έψαλλε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, με χοράρχη τον Διευθυντή της σχολής κ. Ιωάννη Παπαχρόνη.

Η σχολή είναι  αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού. Λειτουργούν επίσης και τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 24410-75010. Τα μαθήματα άρχισαν 2 Οκτωβρίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, μίλησε στους Καθηγητές και τους μαθητές της Σχολής, για την αξία της Βυζαντινής Μουσικής μας παράδοσης και προέτρεψε τους μαθητές να μελετούν πάντοτε τα μαθήματά τους και να πλαισιώνουν τους δασκάλους τους, στα Ιερά Αναλόγια για να υμνούν τον Θεό και να βοηθούν στην τέλεση της Λατρείας, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους Καθηγητές για την προσφορά τους.

vyzantini-2

vyzantini-8

Στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνας της τοπικής μας Εκκλησίας για τα παιδιά, λειτουργούν και φέτος τα κατηχητικά σχολεία στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

O Αγιασμός για την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς, έγινε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 στις 6:00 το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  Καρδίτσας.

Τον Αγιασμό που παραβρέθηκαν όλοι οι κατηχητές του Νομού μας, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος ο οποίος μετά τον Αγιασμό καλωσόρισε με πολύ πατρική αγάπη, τους κατηχητές, κληρικούς και λαϊκούς, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και την προσφορά τους και τους ευχήθηκε καλή και ευλογημένη κατηχητική χρονιά. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος μίλησε στους κατηχητές για την αξία της διαδόσεως του λόγου του Θεού και του έργου που επιτελούν.  Και  τόνισε ότι, σε αυτή την  δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας που η κοινωνία καθημερινά αλλοιώνεται  οι κατηχητές πρέπει να γίνουν φωτεινοί φάροι με την δική τους πνευματική ζωή και άσκηση, για να μπορούν με τον φωτισμό του Αγίου πνεύματος να μεταδώσουν  αυθεντική, πηγαία και βιωματική την πίστη στον αληθινό Θεό.

Ο υπεύθυνος του γραφείου νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Παναγιώτης Καλλιώρας στην συνέχεια, αναφέρθηκε στα βοηθήματα της Κατήχησης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και δόθηκε σε όλους τους κατηχητές, βοηθητικό υλικό για την νέα κατηχητική χρονιά. Και είπε στους κατηχητές πως το Γραφείο Νεότητος για την φετινή χρονιά έχει προγραμματίσει πολλές και ενδιαφέρουσες νεανικές δραστηριότητες όπως ρομποτική και έρευνα, θεατρικό, χορωδία και χορευτικό και θα περιμένει με πολύ χαρά τα παιδιά όλων των κατηχητικών να συμμετέχουν. Και κλείνοντας κάλεσε όλους τους κατηχητές να παραβρεθούν στο 1ο Σεμινάριο των κατηχητών για φέτος που θα γίνει την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 με ομιλητή τον Aιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π.  Κυριακό Τσουρό γραμματέα της συνοδικής επιτροπής επί των αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: Η Κατήχηση ως άμυνα κατά των αιρέσεων.