Ειδήσεις

Αναβαθμισμένη σε όλα τα επίπεδα η φετινή Παυσιλυπούπολη


Αναβαθμισμένη σε όλα τα επίπεδα θα είναι η φετινή Παυσιλυπούπολη, το θεματικό πάρκο που οργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας  στο άλσος του Παυσιλύπου για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής κ.κ. Σωτ. Μπακαλάκου και Δημ. Αραμπατζής παρουσιάζοντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου το πρόγραμμα της διοργάνωσης δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την συλλογική προσπάθεια που έγινε

όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και την αισιοδοξία τους οτι το τελικό αποτέλεσμα που θα απολαύσουν από τις 6 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου οι Καρδιτσιώτες, αλλά και οι ξένοι επισκέπτες θα δικαιώσει τις προσδοκίες τους και θα συμβάλει στην δημιουργία εορταστικού κλίματος  στην πόλη και την αύξηση της επισκεψιμότητάς της την εορταστική περίοδο

Ειδικότερα ο κ. Αλεξάκος τόνισε μεταξύ άλλων: “  Έπειτα από ένα σχεδόν χρόνο προετοιμασίας μπήκαμε στην τελική ευθεία για τη φετινή Παυσιλυπούπολη,  η οποία στον 3ο χρόνο της  είναι πολύ καλύτερα οργανωμένη σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια και με πολύ καλύτερο διάκοσμο σε όλο το χώρο και τα θεματικά σπιτάκια που παραπέμπει σε παραμύθι. Στόχος μας να προσφέρουμε περισσότερη ψυχαγωγία και διασκέδαση στα παιδιά, αλλά και περισσότερες εκπαιδευτικές δράσεις και όλα αυτά χωρίς να απαιτείται ο γονιός να ξοδέψει χρήματα για την διασκέδαση του παιδιού του, κάτι που ιδιαίτερα την περίοδο αυτή θεωρούμε πολύ σημαντικό.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους και τους εθελοντές που εργάστηκαν για προετοιμάσουμε όλο αυτό το εορταστικό και ταυτόχρονα παραμυθένιο σκηνικό που  πιστεύουμε οτι θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι που θα επισκεφτούν την Παυσιλυπούπολη. Να ευχαριστήσω επίσης  τους αιρετούς που ανέλαβαν την οργάνωση του θεματικού πάρκου και των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα τον κ. Κων. Ψημμένο που ανέλαβε τις χορηγίες και τις προμήθειες, την κ. Σωτ. Μπακαλάκου που ανέλαβε το συντονισμό και την επικοινωνία και τον κ. Δημ. Αραμπατζή που είχε την ευθύνη των κατασκευών που χρειάστηκε να γίνουν τις οποίες σχεδίασε και βοήθησε να κατασκευαστούν η κ. Ντ. Ντζιαβού. Η έναρξη λειτουργίας του θεματικού πάρκου θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου με μια φαντασμαγορική τελετή σε συνεργασία με το Θέατρο “Όψεις”

Η κ. Μπακαλάκου τόνισε οτι η συλλογική προσπάθεια που έγινε για τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση της Παυσιλυπούπολης, είχε ως πρώτο στόχο να δημιουργηθεί εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη που έχουν ανάγκη μικροί και μεγάλοι, αλλά και ο εμπορικός κόσμος της πόλης. “Ταυτόχρονα όμως έγινε μια οργανωμένη προσπάθεια να προσελκύσουμε επισκέπτες κυρίως από τις άλλες Θεσσαλικές πόλεις αλλά και απ’ όλη την Ελλάδα για αυτό δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία. Στείλαμε e-mail σε όλα τα σχολεία και στα τουριστικά γραφεία που οργανώνουν εορταστικές εκδρομές και συνεχίζουμε τις επαφές . Το ενδιαφέρον για οργανωμένες επισκέψεις είναι αυξημένο και πιστεύουμε οτι θα ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενο. Ως Οργανωτική Επιτροπή θεωρούμε οτι η Παυσιλυπούπολη είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την πόλη και ευρύτερα για την περιοχή μας, να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα και σ’ αυτή την προσπάθεια να το κερδίσουμε καλούμε τους φορείς, τους δημότες και τα ΜΜΕ να συμβάλουν.”

Τέλος ο κ. Δημ. Αραμπατζής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι του Δήμου από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα για τις κατασκευές που απαιτήθηκαν, οι οποίες ολοκληρώθηκαν εντός χρονοδιαγράμματος και με το χαμηλότερο δυνατό κοστολόγιο και εξέφρασε την πεποίθηση οτι το τελικό αποτέλεσμα θα το απολαύσουν οι επισκέπτες της Παυσιλυπούπολης.

 

Εκδηλώσεις στο αναψυκτήριο του Παυσιλύπου

Πεμπτη 7/12

09: 00-13: 00 Χριστουγεννιάτικο  Bazzar, από  το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των παιδιών με αναπηρία & των ειδικών σχολείων του Ν. Καρδίτσας.

19: 00 Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το Μουσικό Γυμνάσιο Καρδίτσας

Παρασκευή 8/12

09 :00-13: 00 Χριστουγεννιάτικο  Bazzar, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των παιδιών με αναπηρία & των ειδικών σχολείων του Ν. Καρδίτσας.

17:30μμ. O Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτυ .

Σάββατο  9/12

11: 00-13 :00 Μεγάλο παιχνίδι ξωτικών από το Σώμα Ελλήνων Οδηγών.

17 :30μμ. Ο Καραγκιόζης σε νέες τρελές περιπέτειες! Με τον Κοσμά Παναγιώκα.

20 :30μμ.Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ωδείου Καρδίτσας Κων/νος Ευθυμιάδης.

Κυριακή 10/12

10: 30π.μ  Παρουσίαση  νέου παραμυθιού: Οι περιπέτειες του ¨Λάκι¨ γουρουνάκι από την Σοφία Κωτσαλή-Γονιτσώτη.

Μετά την παρουσίαση θα συμμετέχει και η Lila-Lola Animateur  με μαγικά κόλπα και παιχνίδια με μπαλόνια, σαπονόφουσκες  και πολλές εκπλήξεις.

19 :30μμ Latin party με την Κλεοπάτρα Αδαμοπούλου και  την σχολή χορού  Cleopatra’ s Dance School.

Δευτέρα 11/12

17:30μμ Παρουσίαση Παιδικής Λογοτεχνίας και θεατρικό παιχνίδι μέσω συγγραφής.

Ζήσης Παπαιωάννου.

Τρίτη 12/12

17 :30-18: 30μμ  Οι  μικροί μας φίλοι ετοιμάζουν χριστουγεννιάτικα δωράκια με την Αλεξάνδρα Τέα.

18: 30-19 :30μμ Το καλλιτεχνικό εργαστήρι Depy’s Art  με τους μικρούς μας φίλους , κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα κοσμήματα.

Τετάρτη 13/12

17 :00-18: 30μμ Η Μαρίνα Δουλγεράκη με τα παιδιά, δημιουργούν χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με φυσικά υλικά.

18: 30-19 :30μμ. Φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικα στολίδια από Ανακυκλώσιμα Υλικά με την Ευαγγελία Βασιλάκου.¨1Όλα¨ Κέντρο Αγωγής Περιβάλλοντος και Βιοεπιστημών. Διπλωματούχος Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών.

Πέμπτη 14/12

18 :00μμ Το Κατηχητικό της Ζωοδόχου Πηγής σε συνεργασία με το Θέατρο  Όψεις θα παρουσιάσουν ¨Τα Χριστούγεννα του γέρο –Σκρουτζ ¨.

Παρασκευή 15/12

19 :00μμ Παρουσίαση βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη με τίτλο <<Το τελευταίο δακτυλίδι>>.

Σάββατο 16/12

11 :00π.μ Χριστουγεννιάτικο πάρτυ για μικρούς και μεγάλους από τον Σύλλογο Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

16:00-18:30μμ. Χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου  Σχολείου   & 4ου ,22ου Νηπιαγωγείου Καρδίτσας.

21 :00μμ Party all time classic ελληνική και ξένη χορευτική δισκοθήκη.

Κυριακή 17/12

11:00μμ.Ο Κολυμβητικός Όμιλος  Καρδίτσας διοργανώνει την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του στο Παυσίλυπο.

19:00μμ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας.

Δευτέρα 18/12

Αφήγηση με κουκλοθέατρο του βιβλίου  Ένα παιδί χωρίς συναισθήματα  της Ειρήνης Μακρή,

από τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού σχολείου Καρδίτσας.

Τρίτη 19/12

19:00 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλον τον κόσμο, με το Πολυφωνικό Ωδείο .

Τετάρτη  20/12 <<Χριστούγεννα  σ΄όλο τον κόσμο>>  από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό  Μαρία Μαρρά <<Παιδικός Κήπος>> .

Πέμπτη 21/12

17 30μμ Κατασκευάζοντας Χριστουγεννιάτικα ημερολόγια με κανέλα και λινάτσα με το 1ο ΚΔΑΠ Αγίου Φανουρίου & το 3ο ΚΔΑΠ-Γιολδάση.

Παρασκευή 22/12

17 00μμ  Χριστουγεννιάτικο παιδικό party από το Κέντρο Χορού και

Λαογραφίας <<ΕΝ ΧΟΡΩ>> .

Σάββατο 23/12

11 00μμ O NΗΡΕΑΣ Καρδίτσας διοργανώνει την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του στο Παυσίλυπο.

10 00-14 00μμ Face- painting για  τα παιδιά.

17 00μμ Χριστουγεννιάτικο party για τους μικρούς μας φίλους με πολλές

εκπλήξεις ,διοργανώνει το Δημοτικό  Χορευτικό  <<Μαίρη Ιωαννίδου>>.

Κυριακή 24/12

11 00μμ. <<Τα παιδιά ζουν τη μαγεία των Χριστουγέννων>>. Θα παρουσιαστούν χορογραφίες ρυθμικής , zumba, hip-hop από το γυμναστήριο ,<<oxijen>> που βρίσκεται στους Σοφάδες. Υπεύθυνες προγράμματος οι γυμνάστριες  Καρανάσιου Βίκυ και Μπλάνη Νικολέττα.

Τρίτη 26/12

18 00μμ <<Μύθος ήταν>> .Θεατρικό δρώμενο του Τέχνης παίδευσις.

Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας.

Τετάρτη 27/12

17 30μμ Ο Αγέλαστος Πρίγκηπας .Διαδραστικό. Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας

21  30μμ Μουσική βραδιά με την Φωτεινή Βελεσιώτου. Μαζί της ο Σωτήρης Μπάλλας.

Πέμπτη 28/12

12: 00μμ Παρουσίαση παραμυθιού. Ο ροζ λύκος της Μυρτώς. Μια φορά και έναν καιρό  ένα κοριτσάκι η Μυρτώ φοβόταν τον μαύρο λύκο και βρήκε έναν πολύ καλό φίλο , τον ροζ λύκο…

Το βιβλίο το έγραψε και το εικονογράφησε η Μαρία  Οικονομίδου.

Παρασκευή 29/12

17:30μμ

Η Αντιγόνη Κρικέλη με τους μικρούς μας φίλους φοράνε τα σκουφάκια τους και ετοιμάζουν υγιεινές (λιχουδιές) με τοπικά προϊόντα από το Παντοπωλείο  <<Αμάραντες –Γεύσεις>> του Αντώνη Παπαδάκου.

Σάββατο 30/12

11 00π.μ Ο Ρούντολφ το ελαφάκι φέρνει γλυκές λιχουδιές και μαζί του το συντριβάνι της σοκολάτας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στυτική δυσλειτουργία και καρδιά - Του Κων/νου Μανάκου, καρδιολόγου
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Πότε θα επιστραφεί ο ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο;