Αντικατάσταση Εντύπων Αδειών Μοτοποδηλάτων


Προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων πολιτών του Νομού υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στις 18/1/2015 λήγει η διετής προθεσμία που ορίζει το προεδρικό διάταγμα 51 που τέθηκε σε ισχύ το 2012 και ενσωμάτωσε την κοινοτική οδηγία για τις άδειες οδήγησης, προκειμένου να αντικατασταθούν τα έντυπα των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής, όσοι οδηγούν με έντυπο άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχει εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο.

Η αντικατάσταση του εντύπου της άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου μπορεί να γίνει και μετά τις 18-1-2015. Οι κάτοχοι των παραπάνω αδειών οδήγησης οφείλουν, εφόσον επιθυμούν να οδηγούν μοτοποδήλατο μετά τις 18-1-2015, να αντικαταστήσουν το έντυπο της άδειας οδήγησής τους, απευθυνόμενοι στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών του τόπου κατοικίας τους ή σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.

Το κόστος αντικατάστασης   παραμένει στα 30 €, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει σε ισχύ άδεια οδήγησης τουλάχιστον Β΄κατηγορίας (ερασιτεχνικό).

      Εξυπακούεται  ότι κάτοχος άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ) δεν υποχρεούται να προβεί στην παραπάνω αντικατάσταση, εφόσον κατέχει άδεια οδήγησης μεγαλύτερης κατηγορίας δικύκλου (Α1, Α2 ή Α).

Προηγούμενο άρθρο Την Παρασκευή η πρώτη χριστουγεννιάτικη συναυλία του Ωδείου Ευθυμιάδη
Επόμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητρόπολης