Ειδήσεις

Αν δεν τους σταματήσουμε δεν πρόκειται να σηκώσουμε κεφάλι


Τα δικαιώματά μας, τις συντάξεις, τους μισθούς, τα πληρώσαμε με το μόχθο ολόκληρης ζωής, τα κερδίσαμε με σκληρό αγώνα, δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή, σε κανένα ντόπιο υπηρέτη τους που ανέλαβε τη βρώμικη δουλειά, σε κανένα σφογγοκωλάριο των καπιταληστών !

Όπως οι προηγούμενες το ίδιο και η σημερινή κυβέρνηση με άλλοθι τα επιδόματα φτώχειας από τις σφαγιασμένες μας συντάξεις και τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, με νέα κόλπα προσπαθεί να κρύψει τις νέες θανατηφόρες περικοπές, την νέα καρατόμηση με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της “προσωπικής διαφοράς” σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία, με τη μείωση του αφορολόγητου.

Ο νέος προϋπολογισμός για το 2018 δίνει νέο χτύπημα στο δικαίωμα όλων μας στην υγεία και την περίθαλψη. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα.

Μας ρίχνουν κυριολεχτικά στον Καιάδα για τα κέρδη των λίγων.

Παρά την άγρια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των καναλιών των μεγαλοεπιχειρηματιών αποδεικνύεται ότι το εισόδημα των συνταξιούχων συρρικνώνεται συνεχώς, με μεγάλο τμήμα τους να μην μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα στοιχειώδη μέσα διαβίωσης. Τα ίδια και χειρότερα ζούν οι εργαζόμενοι και ακόμα χειρότερα οι άνεργοι.

Αυτό είναι η «δίκαια ανάπτυξη» του Τσίπρα «που γίνεται πράξη»: να ξοφλήσουν οι πολλοί για να τα κονομήσουν οι λίγοι !

Οι συνταξιούχοι, μαζί με τους εργαζόμενους, διεκδικούν: άμεση καταβολή  κύριων, επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ και μερισμάτων που χρονίζουν. Καταβολή των συντάξεων χηρείας με κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4387/16 και την άρση των κριτηρίων. Ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων. Κατάργηση των παρακρατήσεων για την Υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Κατάργηση όλων των αντισυνταξιουχικών – αντεργατικών νόμων.

Βροντοφωνάζουμε: φέρτε πίσω τα κλεμμένα, με το αίμα και τον ιδρώτα μας είναι πληρωμένα. Τα πήραν οι βιομήχανοι, τα πήραν οι τραπεζίτες, τα πήραν οι απατεώνες που υπηρετεί και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τώρα έρχονται να μας πούνε ότι τους χρωστάμε κιόλας.

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση για το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας σε βάρος εργατικών – λαϊκών κινητοποιήσεων. Δε θα τους περάσει !

Δε μας φοβίζουν γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε να τους νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, σε μας πέφτει αυτό το βάρος να ξεσηκωθούμε, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Δεν πρέπει να αφήσουμε στα χέρια των κλεφτών το μέλλον των παιδιών μας!

Όλοι μαζί, με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους άνεργους, τα παιδιά μας, στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων, την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στις 11:30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας και την Παρασκευή 15/12 στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα.

 

Καρυά Ελένη, Πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Χαρούμενα πρόσωπα και παιδικά χαμόγελα στην Παυσιλυπούπολη
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Η κυβέρνηση έχει μεταφέρει το έλλειμμα του ΕΦΚΑ στις τσέπες των ασφαλισμένων του