Απάντηση στην ανακοίνωση της Άλλης ρΟΤΑ


Δεν είχα καμία διάθεση να απαντήσω στην ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης ΄΄ Άλλη Ρο.τ.α.΄΄ με τίτλο «Τα αυτοσχέδια Μνημόνια του Δήμου Καρδίτσας και η λήθη – αμνησία των πρόθυμων» και δεν θα το έκανα αν δεν αναφέρονταν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στην συνδικαλιστική πλειοψηφία των παρατάξεων όπως αυτή εκφράζεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Για τον λόγο και μόνο αυτό θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

  1. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Ν. Καρδίτσας από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής των μνημονίων στη χώρα μας (2010) μέχρι και σήμερα έχει σταθερή θέση ενάντια στα μνημόνια και με την μέχρι τώρα δράση του δείχνει πως προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές απ’ όπου και αν προέρχονται, που έχουν σαν στόχο την εφαρμογή των μνημονίων.
  2. Σχετικά με το Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Καρδίτσας το Δ.Σ. του Συλλόγου μόλις έλαβε το σχέδιο του Ο.Ε.Υ. του Δήμου το έκανε γνωστό σε όλα τα μέλη του Συλλόγου που υπηρετούν στο Δήμο Καρδίτσας για να κάνουν τις παρατηρήσεις τους και ταυτόχρονα να ενημερώσουν το Δ.Σ. του Συλλόγου.
  3. Το Δ.Σ. του Συλλόγου σε τακτική συνεδρίαση ύστερα από εισήγηση της πλειοψηφούσας συνδικαλιστικής παράταξης ΄΄ Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας΄΄ και μετά από διάλογο με τα άλλα μέλη του των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων στο Δ.Σ., λαμβάνοντας υπόψη και τις παρατηρήσεις και προτάσεις κάποιων συναδέλφων κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση που διαφωνούσε με την ψήφιση του Ο.Ε.Υ. του Δήμου Καρδίτσας. Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια κατατέθηκε με την τοποθέτηση του Προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  4. Σχετικά με την τοποθέτηση προϊσταμένων με απόφαση Δημάρχου ύστερα από επιλογή από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο σε κάποιο σημείο της ανακοίνωσής της  η άλλη ΡΟ.Τ.Α. αναφέρει «…Επίσης θα της θυμίσουμε (Της Δημοτικής Αρχής) ότι κάλλιστα θα μπορούσε να κάνει τοποθετήσεις μόνο στα τμήματα του υφιστάμενου Ο.Ε.Υ., τα οποία είχαν την επαρκή στελέχωση, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα για 3 υπαλλήλους  1 Διευθυντής και 2 τμηματάρχες.» Ερμηνεύοντας την απόφαση του Δήμου Καρδίτσας καταλαβαίνουμε πως έκανε πράξη την άποψη της ΄΄άλλης ρο.τ.α.΄΄ γιατί οι προϊστάμενοι τοποθετήθηκαν με τον υφιστάμενο Ο.Ε.Υ. και σε τμήματα που θεωρεί ο Δήμος λειτουργικά. Ο Ο.Ε.Υ. που ψηφίστηκε πριν μερικές μέρες δεν ισχύει αν δεν δημοσιευθεί στο Φ.Ε.Κ.
  5. Η απόφαση του Δημάρχου περί τοποθέτησης προϊσταμένων για το αν είναι νόμιμη ή όχι υπάρχουν υπερκείμενες αρχές (Ελεγκτικό Συνέδριο, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Διοικητικά δικαστήρια) που μπορεί να αποφασίσουν. Μέχρι σήμερα κανείς συνάδελφος δεν ήρθε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για να εκφράσει την ένστασή του για την απόφαση του Δημάρχου και τέτοιο θέμα για συζήτηση στο Δ.Σ. δεν τέθηκε από καμία παράταξη. Αν τεθεί εδώ είμαστε να το συζητήσουμε και δεν φοβόμαστε να πάρουμε θέση.

 

Κατά συνέπεια έχω την αίσθηση ότι ο συντάκτης της ανακοίνωσης της ΄΄άλλης ρ.ο.τ.α.΄΄ (πρώτη φορά βλέπουμε ανακοίνωση παράταξης να μην την υπογράφει κανείς) βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και έχει μπερδέψει τα πράγματα. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό γιατί για να βγάλουν μια ανακοίνωση θα πρέπει να συνεδριάσουν οι συνιστώσες της άλλης ρο.τ.α.΄΄ (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΔΗΜΑΡ) πράγμα που φαντάζει λίγο δύσκολο να συνθέσουν τις διαμετρικά αντίθετες απόψεις τους.

Δεν μπορεί για την μέχρι τώρα στάση μας απέναντι στα τεκταινόμενα στον Δήμο Καρδίτσας να μας κατηγορούν για επιλεκτική κώφωση και επιλεκτική κύφωση όταν αυτή η στάση μας καθορίζεται τις περισσότερες φορές από τις ομόφωνες αποφάσεις που έχουμε πάρει στο Δ.Σ. του Συλλόγου στο οποίο συμμετέχουν και δύο (2) μέλη της ΄΄άλλης ρο.τ.α.΄΄ και μέχρι τώρα δεν έχουν εκφράσει καμία διαφωνία. Αδιάψευστος μάρτυρας τα πρακτικά συνεδριάσεων του Δ.Σ.

Οι χαρακτηρισμοί με τους οποίους απευθύνονται στην πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. πρώτα απ’ όλα προσβάλουν τα δικά τους μέλη, δεν μπορεί για θέματα που έχουμε συζητήσει για τον Δήμο Καρδίτσας και υπάρχει ομόφωνη απόφαση η πλειοψηφία των μελών να είναι «άρρωστη» και μια μικρή μειοψηφία να είναι «υγιής», ή όλοι θα πάσχουμε από κύφωση ή όλοι θα είμαστε υγιείς και τα δύο δεν γίνεται!!!

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν την αλήθεια και ξέρουν πολύ καλά ποιοι αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Τέλος θα συμφωνήσω ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω τους υποταγμένο συνδικαλισμό αλλά και τον κομματικό συνδικαλισμό και σε ότι αφορά εμένα και την παράταξή μου αυτό το έχουμε κάνει πράξη, απολογούμαστε μόνο στους εργαζόμενους και σε κανέναν άλλο. Άλλοι δίνουν αναφορά στα κόμματα και στην προκειμένη περίπτωση της άλλης ρο.τ.α. είναι και πολλά!!!

 

 

Απόστολος Ταξιάρχης

 

Πρόεδρος

Του Συλλόγου Εργαζομένων

Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Ο ΕΟΣΚ στον Όλυμπο
Επόμενο άρθρο Τρύγος στη Δαφνοσπηλιά