Απεργούν στις 23/9 οι δάσκαλοι της Καρδίτσας


 

Η απόφαση του δικαστηρίου, απόλυτα εναρμονισμένη με την κυβέρνηση, κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ σχετικά με την αξιολόγηση. Η αιτιολογία, ότι την θεωρεί πολιτική απεργία διαμαρτυρίας και όχι διεκδικητική!!!

Τα «δεκανίκια» της κυβέρνησης ανέλαβαν δράση την στιγμή που το σύνολο του Δημόσιου Τομέα, με πολύ υψηλά ποσοστά, απέρριψε στην πράξη τις προτεινόμενες διαδικασίες του κ. Μητσοτάκη.

Σκεφτείτε ότι η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Εκπαίδευσης (υπάρχει και τέτοια), με πρόεδρο τον Πάρη Βεντήρη (παλιό Γραμματέα της ΔΟΕ, τα στερνά τιμούν τα πρώτα…), ζητάει από το ΥΠΑΙΘ για τις κρίσεις στελεχών «την προσμέτρηση μόνο της ποιοτικής αξιολόγησης και σε καμία περίπτωση της αριθμητικής». Αυτοί που πέρσι βάλανε πλάτη ενάντια στην περήφανη αντίσταση του κλάδου, τώρα διεκδικούν για τον εαυτό τους!!! Η γελοιοποίηση των διαδικασιών της αξιολόγησης των Συμβούλων και των ίδιων, δεν τους έμαθε τίποτα;;; (υπάρχουν σχετικά άρθρα στο esos.gr).

Πάνω από 80% των εκθέσεων αυτοαξιολόγησης, που αναρτήθηκαν στο παρατηρητήριο της ΑΕΕ, είναι είτε το κείμενο της ΔΟΕ, είτε παρεμφερές, είτε τίποτα απολύτως (αυτά βλέπουν οι Σύμβουλοι και τρελαίνονται!). Για να ξέρουμε τι εδραιώσαμε πέρσι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και τι προίκα κουβαλάμε στους φετινούς αγώνες…

Συνάδελφοι,

Δεν θα κιοτέψουμε τώρα. Τώρα, ακόμα πιο θυμωμένοι και αποφασισμένοι, πρέπει να στηρίξουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ της Τρίτης 23-9-14 και να διεκδικήσουμε στη ΓΣ που θα σας καλέσουμε, αγώνα διαρκείας μέχρι την τελική ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Δεν παζαρεύουμε για μια «ρυθμισούλα» ή μια «εξαίρεση» για να εξασφαλιστεί η συναίνεσή μας στην κατηγοριοποίση των σχολείων και των εκπαιδευτικών. Διεκδικούμε την απόσυρση του νομοθετικού πλαισίου του επιθεωρητισμού που λέγεται «αξιολόγηση». Αγωνιζόμαστε για την εργασιακή και επιστημονική μας αξιοπρέπεια. Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου ενάντια στους ιδιώτες χορηγούς και τους μάνατζερ διαφημιστές του σχολείου της αγοράς.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ της ΤΡΙΤΗΣ 23-9-14

ΟΛΟΙ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ στις 10:30΄

Αφορά τις ζωές μας και την προάσπιση των σχολειών μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης Γιώργος Τσιτσιμπής

 

 

Προηγούμενο άρθρο Φιλική νίκη στον Παλαμά
Επόμενο άρθρο 30χρονος στην Καρδίτσα οδηγούσε αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες