Ειδήσεις

Αποδημία και πρώτες μπεκάτσες 2017


  Θηρεύτηκαν ήδη, στα μέσα Οκτωβρίου, οι πρώτες πρώιμες μπεκάτσες στην  περιοχή ευθύνης του Συλλόγου μας. Συγκεκριμένα οι κυνηγοί – μέλη μας  Ξανάς Κωνσταντίνος, Σιαφαρίκας Άρης, Κορτίκης Κυριάκος, Τσαγαλιώτης Σπήλιος, Λιαπής Παναγιώτης και Γραββάνης Βασίλης ήταν οι τυχεροί, που όπως μας ανέφεραν, συνάντησαν και θήρευσαν τις πρώτες πρώιμες  “βελουδομάτες βασίλισσες του δάσους” στις κυνηγετικές τους εξόδους!
       Οι καρπώσεις αυτές  σηματοδοτούν την έναρξη της μεγάλης αποδημίας της μπεκάτσας και  τον ερχομό του χειμώνα. Το γεγονός αυτό, με τα περάσματα και τις ανάλογες καρπώσεις σε τσίχλες και φάσες είναι στοιχεία ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για μια πλούσια σε πληθυσμούς αποδημητικών θηραμάτων κυνηγετική χρονιά.
       Υπογραμμίζουμε ότι, με βάση την ισχύουσα ετήσια ρυθμιστική περί θήρας και την ηθική του κυνηγίου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΡΤΕΡΙ ΤΗΣ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ και το πρωί και το βράδυ και επισημαίνουμε ότι οι έλεγχοι τόσο για τα καρτέρια όσο και για την ασφάλεια των κυνηγών (πορτοκαλί γικέκα) φέτος θα ιδιαίτερα αυστηροί και εντατικοί.     Ευχόμαστε σε όλους καλές και ασφαλείς κυνηγετικές εξορμήσεις!
                                                                      Το Δ.Σ.
Προηγούμενο άρθρο Αγωνιστικές Κινήσεις: Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι!
Επόμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του αγίου Λουκά