Απονομή πτυχίων σε 177 εκπαιδευόμενους στρατονόμους


Τα διακριτικά του Υπαξιωματικού Στρατονόμου έλαβαν 177 εκπαιδευόμενοι του Κέντρου Εκπαίδευσης Στρατονόμων ύστερα από δύο μήνες εκπαίδευσης.

Παρουσία του αντινομάρχη κ. Τότσικα, του Πρόεδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Κατσαρού, του αντιδημάρχου κ. Βότση, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάτσιου, των πολιτευτών κ. Νίκου και κας Σκόνδρα, εκπροσώπων αστυνομικών, στρατιωτικών και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, συγγενών και φίλων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονόμων στο Ρούσσο, η τελετή απονομής διακριτικών στους εκπαιδευόμενους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη δίμηνη εκπαίδευσή τους.

Ο Δ/ντής του Κέντρου Στρατονομίας Ταξίαρχος κ. Κων/νος Κατσικογιάννης συνεχάρη τους νέους στρατονόμους για το ήθος που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσή τους, ενώ τους συμβούλευσε να τηρούν τους νόμους της πατρίδας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τις αρχές του νομού, τους γονείς σας και όλους του παρευρισκόμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Νέοι Στρατονόμοι, πριν λίγο σας απονεμήθηκαν τα διακριτικά του Στρατονόμου παρουσία των αρχών του νομού και των συγγενών σας.

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την άοκνη προσπάθεια που καταβάλατε στο διάστημα της εδώ εκπαίδευσης σας που διήρκησε 8 εβδομάδες και ολοκληρώνεται με την σημερινή τελετή.

Με τις προσπάθειες τόσο του Δ/τή, των εκπαιδευτών σας όσο και με τις δικές σας καταφέρατε να εκπαιδευτείτε κατάλληλα και να πάρετε όλα τα αναγκαία εφόδια που απαιτούνται για να φέρεται σε πέρας την αποστολή σας.

Είμαι σίγουρος πως τώρα που θα επανδρώσετε τις Μονάδες της Στρατονομίας σε όλο τον Ελλαδικό χώρο θα διακριθείτε σε όλους τους τομείς.

Οι Νόμοι κατά των Σόλωνα πρέπει να εφαρμόζονται σε όλους ανεξαρτήτως, χωρίς καμία διάκριση και όχι μόνο κατά των αδυνάτων.

Γι’ αυτό να ενεργείτε πάντα σύμφωνα με τους νόμους και τους Στρατιωτικούς Κανονισμούς, έχοντας ως γνώμονα το καλό και το δίκαιο.

Να προσέχετε και να διαφυλάσσεται την ατομική σας υγεία, αλλά να επεμβαίνετε ως καταλύτες επ’ ωφελεία της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων σας.

Να συμβάλλεται με κάθε τρόπο στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την εξάλειψη των ναρκωτικών από το στράτευμα.

Σας διαβεβαιώ ότι η Δ/νση θα σταθεί πάντα αρωγός και βοηθός σας στα όποια σας προβλήματα σε ολόκληρη την θητεία σας. Τέλος να σας ευχηθώ καλή σταδιοδρομία και καλή θητεία».

Τέλος ο Διοικητής του Κέντρου Στρατονομίας, Αντισυνταγματάρχης κ. Κων/νος Κατσιγιαννάκης, στην ημερήσια διαταγή που διάβασε, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Νέοι Υπαξιωματικοί της Στρατονομίας της 2008 Δ’ ΕΣΣΟ,

Η επιλογή σας, η οποία έγινε μεταξύ πολλών άλλων συναδέλφων σας και σας οδήγησε εδώ πριν από 8 εβδομάδες, δικαιώνεται με την παρούσα επιβράβευση αφού βεβαίως κριθήκατε άξιοι των προσπαθειών που καταβάλατε σε όλους τους τομείς εκπαίδευσης του Κέντρου.

Ως νέοι Υπαξιωματικοί της Στρατονομίας πρέπει να νοιώθετε ιδιαίτερα υπερήφανοι, αφού σήμερα με την ολοκλήρωση της εκπ/σης και την αποφοίτηση σας από το νέο Στρ/δο όπου μεταστάθμευσε το ΚΕΣΝ, ανοίγετε νέα σελίδα για την περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης και τη δημιουργία μιας καινούργιας Στρατονομίας που θα ανταποκρίνεται στους νέους ρόλους των Στρατιωτικών Αποστολών.

Είμαι σίγουρος, ότι με τα στοιχεία που πήρατε από το Κέντρο και με την προσωπικότητα σας, θα φέρετε σε πέρας τη λεπτή αποστολή σας εξασφαλίζοντας με προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα την άψογη συμπεριφορά και εμφάνιση του Στρατεύματος.

Οι στόχοι που επιθυμώ να γίνουν βίωμα σας είναι:

  • Στρατιωτικό ήθος, πειθαρχία, ευγένεια, άμιλλα.
  • Αποφασιστικότητα, συνεχής βελτίωση, ψυχική ενότητα και σύμπνοια.

Μην ξεχνάτε ότι ο Στρατός μας με συνειδητοποιημένη Αποστολή, έχει πίστη στο Σύνταγμα και είναι αφοσιωμένος στα καθαρά στρατιωτικά του έργα για να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε εχθρική επιβουλή.

Να πάρετε μαζί σας το τρίπτυχο ευσυνειδησία, επαγρύπνηση, πρωτοβουλία, το οποίο να έχετε συνέχεια υπ’ όψιν σας για την εκπλήρωση των καθηκόντων σας.

Τέλος σας συγχαίρω όλους για την επιτυχίας σας και την ονομασίας σας σε ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΟΥΣ και σας εύχομαι καλό ταξίδι, ατομική και οικογενειακή υγεία και επιτυχία στο έργο σας πράγμα για το οποίο είμαι βέβαιος, για το καλό της Πατρίδας μας».

Προηγούμενο άρθρο Σε «ομηρία» 15 εργαζόμενοι στον Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Οι νέες Διοικήσεις στα Νομικά Πρόσωπα του Δ. Καρδίτσας