Ειδήσεις

Αποστολή 15.000 λίτρων εμφιαλωμένου νερού στον Δήμο Μάνδρας


Την αλληλεγγύη τους προς τους δοκιμαζόμενους από τα καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών, κατοίκους της Δυτικής Αττικής, εξέφρασε έμπρακτα ο Δήμος Μουζακίου, σε συνεργασία με το «Φυσικό Μεταλλικό Νερό Θεόνη».

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός, παρέδωσε στο Δήμο Μάνδρας ποσότητα 15.000 λίτρων εμφιαλωμένου νερού ΘΕΟΝΗ το οποίο πρόσφερε  το Εργοστάσιο της Βατσουνιάς. Εκεί συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας κα Ιωάννα Κριεκούκη, στην οποία εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους όλων των Μουζακιωτών, για τον τραγικό θάνατο 21 θυμάτων του πρωτοφανούς καιρικού φαινομένου που έπληξε την περιοχή και δήλωσε τη συμπαράστασή του στην προσπάθεια που κάνει να καταγράψει τις ζημιές και να επαναφέρει στην κανονικότητα το Δήμο και τους δημότες.

Επίσης, έθεσε εαυτόν και το Δήμο Μουζακίου στην διάθεσή της για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί στον σκληρό αγώνα που δίνει μαζί με την Διοίκηση, τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους κατοίκους και εκατοντάδες εθελοντές, για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που υπέστησαν δημόσιες υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις, γεωργικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις της περιοχής από την πρωτοφανή θεομηνία.

Ο κ. Κωτσός εξεδήλωσε ακόμη στην κα Κριεκούκη την αμέριστη συμπαράστασή του, πρωταρχικά στις οικογένειες που θρηνούν τον άδικο χαμό των αγαπημένων τους προσώπων και στους πλημμυροπαθείς βέβαια της Μάνδρας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα διαβίωσης, καθώς απώλεσαν τις περιουσίες τους και δεν έχουν μέσα στον χειμώνα, «που την κεφαλήν κλίνε»!

Από την πλευρά της η κα Κριεκούκη ευχαρίστησε τόσο τον Δήμο Μουζακίου, όσο και το «Φυσικό Μεταλλικό Νερό Θεόνη», για την ευγενική προσφορά τους, η οποία – όπως είπε – αυτές τις πολύ δύσκολες ημέρες θα καλύψει σημαντικό μέρος από τις πρώτες ανάγκες του πληθυσμού της Μάνδρας σε πόσιμο νερό, καθώς τα δίκτυα ύδρευσης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Για την πρωτοβουλία βοήθειας, ο κ. Κωτσός δήλωσε τα εξής: «Ο Δήμος Μουζακίου δεν ήταν δυνατόν να παραμείνει απαθής μπροστά στο ανείπωτο δράμα που βιώνουν σήμερα εκατοντάδες οικογένειες στον πλημμυρόπληκτο Δήμο Μάνδρας –Ειδυλλίας. Σε συνεννόηση με την Επιχείρηση «Φυσικό Μεταλλικό Νερό Θεόνη» της περιοχής μας, αποφασίσαμε να συνδράμουμε τον κόσμο που υποφέρει, με την διάθεση εμφιαλωμένου νερού για να περάσουν τις πρώτες ημέρες μετά την καταστροφή. Το νερό είναι το υπέρτατο φυσικό αγαθό και αυτονόητο καθήκον μας είναι να το εξασφαλίσουμε στους συνανθρώπους μας που το έχουν άμεση ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Επιχείρηση «Φυσικό Μεταλλικό Θεόνη» για την γενναιόδωρη ανταπόκρισή της στο κάλεσμα στήριξης των πλημμυροπαθών συμπατριωτών μας, στους οποίους εύχομαι από καρδιάς να επουλωθούν γρήγορα οι βαθιές «πληγές» που προκάλεσε στη ζωή τους η μανία των φυσικών φαινομένων».

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έργα 4,1 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ανησυχία για τα περί υπαγωγής εκμεταλλεύσεων σε ένα μόνο Αγροπεριβαλλοντικό Μέτρο