Απρόκλητη επίθεση εναντίον δύο ομοσπονδιακών θηροφυλάκων


Την περασμένη Τρίτη μια περιπολία ρουτίνας δυο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Ζ’ ΚΟΘ εξελίχθηκε τελικά σε απρόκλητη επίθεση εναντίον τους.

Την Τρίτη το πρωί ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κ. Σπύρος Αλτάνης που έχει έδρα τον Κ.Σ. Καρδίτσας ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καρδίτσας ότι θα περιπολούσε μαζί με τον Ομοσπονδιακό θηροφύλακα κ. Σεραφείμ Κατσόγιαννο (με έδρα τον Κ.Σ. Μουζακίου) στην ευρύτερη ορεινή περιοχή κοντά στα γεωγραφικά όρια Άρτας, Ευρυτανίας και Καρδίτσας (στα τρία Σύνορα).

Κατά τη διάρκεια της περιπολίας νωρίς το πρωί άκουσαν και είδαν σκυλιά να κυνηγούν σε μια περιοχή που βρίσκεται κάτω από το χωριό Τροβάτο και απέναντι από την περιοχή περιπολίας τους.

Οι δυο θηροφύλακες μετά από δίωρη παρακολούθηση εντόπισαν μια παρέα δύο ατόμων να κυνηγούν παράνομα λαγό. Τα δύο αυτά άτομα ολοκλήρωσαν το κυνήγι τους και επέστρεφαν στο επιμελώς κρυμμένο αυτοκίνητό τους, ενώ οι θηροφύλακες ξεκίνησαν για να τους προσεγγίσουν. Οι λαθροκυνηγοί όταν αντελήφθηκαν τους δυο θηροφύλακες να πλησιάζουν έκρυψαν τα όπλα και τα φυσίγγια σε παρακείμενο θάμνο.

Οι δύο θηροφύλακες έφτασαν στα δύο αυτά άτομα και διενήργησαν έναν τυπικό αρχικά έλεγχο, καθώς οι τελευταίοι υποστήριξαν ότι έκαναν εκπαιδευτικό κυνήγι λαγού. Οι θηροφύλακες όμως μετά από την πολύωρη παρακολούθηση είχαν ξεκάθαρη εικόνα για το παράνομο κυνήγι και την τοποθεσία όπου είχαν κρύψει τα όπλα και τα φυσίγγια και τους ζήτησαν τα όπλα. Εκείνοι στις ερωτήσεις αν φέρουν όπλα και πυρομαχικά συνεχώς αρνούνταν, έως ότου ο ένας θηροφύλακας μετά από έρευνα λίγων λεπτών τα βρήκε στο σημείο στο οποίο τα είχαν κρύψει και τους τα παρουσίασε. Τελικά οι δύο άνδρες παραδέχτηκαν ότι έσφαλαν και ότι κυνηγούσαν παράνομα και οι θηροφύλακες προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες. Επειδή όμως το συμβάν έγινε σε χώρο ευθύνης της Δ’ ΚΟΣΕ οι θηροφύλακες όφειλαν να περιμένουν τον αρμόδιο θηροφύλακα, κ. Αθανάσιο Ντάλλα, τον οποίο είχαν ενημερώσει από την πρώτη στιγμή, για να συμπληρώσει τα απαραίτητα έγγραφα. Επιπλέον εξαρχής είχαν ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Ζ’ ΚΟΘ κ. Ευάγγελος Μπαλατσός, ο υπεύθυνος θηροφυλακής της Ζ΄ΚΟΘ κ. Στέργιος Συρταδιώτης και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Δημήτρης Παπούλιας.

Παράλληλά υπήρξε επικοινωνία του Προέδρου της Ζ’ ΚΟΘ κ. Μπαλατσού με τον ταμία της Δ’ ΚΟΣΕ κ. Νίκο Σταθόπουλο ώστε να συντονιστεί αρτιότερα η επιχείρηση.

Οι δύο άνδρες κυνηγοί αιτιώμενοι κούραση αποχώρησαν για το κοντινό χωριό και οι θηροφύλακες προσέγγισαν το προκαθορισμένο σημείο συνάντησης με τον συνάδελφό τους, για να ολοκληρώσουν την όλη διαδικασία. Στο σημείο αυτό κατέφτασε και ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Δ’ΚΟΣΕ και καθώς συμπλήρωνε με τη βοήθεια των συναδέλφων του τα απαραίτητα έγγραφα εμφανίστηκαν τρία άγνωστα σε αυτούς άτομα (κάτοικοι του κοντινού χωριού) που απαίτησαν από τον θηροφύλακα να μην προχωρήσει σε μήνυση και κατάσχεση των όπλων. Ο θηροφύλακας, όπως ήταν αναμενόμενο, αρνήθηκε και τότε δέχτηκε τόσο αυτός όσο και οι άλλοι δύο απρόκλητη επίθεση. Ακολούθησε συμπλοκή με χειροδικίες και γρονθοκοπήματα, οι θηροφύλακες αμύνθηκαν και κράτησαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και ευτυχώς υπήρξαν πολύ τυχεροί καθώς υπέστησαν μόνο ελαφρά τραύματα και είχαν μερικά σκισμένα ρούχα.

Τελικά οι τρεις θηροφύλακες κατάφεραν να απεμπλακούν και ειδοποίησαν την αστυνομία, αλλά δυστυχώς το πιο κοντινό αστυνομικό τμήμα ήταν πολύ μακριά για να επέμβει άμεσα. Οι θηροφύλακες κράτησαν τον αριθμό πινακίδας του αυτοκινήτου των τριών ατόμων που έκαναν την επίθεση και την επόμενη ημέρα ο κ. Ντάλλας κατέθεσε μήνυση για το συμβάν της επίθεσης και της λαθροθηρίας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες βάσει των στοιχείων που τους κατέθεσαν οι θηροφύλακες και τους κάλεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί προσπάθησαν να συμβιβαστούν με τον θηροφύλακα κάτι που φυσικά δεν έγινε και αμέσως μετά ο εισαγγελέας που ειδοποιήθηκε σχετικά διέταξε την σύλληψη και την προσαγωγή τους με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Οφείλουμε, λοιπόν, να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες που με κίνδυνο ακόμη και της ζωής τους υπερασπίζονται την κυνηγετική δραστηριότητα και το θηραματικό κεφάλαιο από τους λαθροθήρες, οφείλουμε να τους στηρίζουμε και με αφορμή το γεγονός αυτό να μην ξεχνούμε τους αδικοχαμένους ηρωικούς Θηροφύλακες μας που έπεσαν θυσία στο βωμό του καθήκοντος.

Το Δ.Σ.

 

Προηγούμενο άρθρο Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων από Αργιθέα και Μουζάκι για τον καταρροϊκό στην ΠΕ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο «Ζεσταίνονται» οι αγρότες του Νομού