Ειδήσεις

Ασημίνα Σκόνδρα: Η κυβέρνηση σήμερα γιορτάζει…Ο λαός όμως;


25η Ιανουαρίου σήμερα, επετειακή ημέρα  για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συνήθως οι επέτειοι και τα γενέθλια είναι λόγοι εορτής και όσον αφορά τις κυβερνήσεις, σκοπός είναι μαζί τους να γιορτάζει και ο λαός ή έστω οι 2.126.327 Έλληνες πολίτες που πίστεψαν, εμπιστεύθηκαν και ψήφισαν τη συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Ο έμπειρος καταληψίας Τσίπρας, δύο χρόνια πριν κατέλαβε την εξουσία της χώρας, με όπλα του τις αριστερές κορώνες και έναν ατελείωτο κατάλογο υποσχέσεων.

Άριστος λαϊκιστής, εμπορεύτηκε τα υπαρκτά προβλήματα κάθε κοινωνικής ομάδας, χαϊδεύοντας τα αυτιά με ό,τι ήθελαν να ακούσουν και με κεντρικό σύνθημα «η ελπίδα έρχεται», κατάφερε να εγκαθιδρύσει την «πρώτη φορά αριστερά» στην Ελλάδα.

Οι πολίτες,  έχοντας υποστεί όλο το προηγούμενο διάστημα,  μία  άνευ προηγουμένου, πλύση εγκεφάλου και όντας ευάλωτοι, από την επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου, τον πίστεψαν και τον εμπιστεύθηκαν.

Το παραμύθι τους βέβαια, άρχισε να ξετυλίγεται με την ανάληψη σχεδόν της εξουσίας. Μέσα στους πρώτους έξι μήνες κιόλας, με τη δημιουργική τους ασάφεια, κατάφεραν να προκαλέσουν 100 δις ευρώ ζημιά, κάποιοι δε υπολογίζουν ότι μέχρι σήμερα έχει φτάσει τα 176 δις ευρώ.

Όχι μόνο δεν έσκισαν το μνημόνιο, αλλά έφεραν 3ο και πιο επώδυνο.  Αυτομάτως ξέχασαν τα 751 ευρώ κατώτατο μισθό,   φτάνοντας σήμερα τα 200 και 300 ευρώ μηνιαίως. Όσο για τον ΕΝΦΙΑ, αντί να τον καταργήσουν, τον αύξησαν.

Κι αν αναφερθώ αναλυτικά στη μείωση των συντάξεων, στην εξάπλωση της φτώχειας, στη διάλυση των εμποροβιοτεχνών, στην ισοπέδωση των ελεύθερων επαγγελματιών, γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων, στο ξεκλήρισμα των αγροτών, στην πραγματική αύξηση της ανεργίας, στη μετανάστευση των επιστημόνων και όχι μόνο, στη μεταφορά έδρας των επιχειρήσεων, στα capital controls και στην φορολογία, που φτάνει έως και 80%, θα χρειαστώ πολλές κόλλες χαρτιού.

Όσο για την εθνική αξιοπρέπεια, την αξιοπιστία, την πανταχόθεν διάλυση του κράτους, από την καταστρατήγηση του Συντάγματος, μέχρι την υγεία και την παιδεία, την πληθώρα των κομματικών προσλήψεων  και το άδειασμα των αποθεματικών ταμείων των φορέων, θα αφήσω τους σκεπτόμενους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Αυταπάτες, είχε ο Τσίπρας, όπως μας είπε. Πολιτικές απάτες ήθελε μάλλον να πει.

Οι αριστερές σειρήνες όμως, προσπαθούν ακόμα και σήμερα να πλανέψουν, για να κερδίσουν χρόνο. Να προλάβουν να παγιώσουν το αριστερό τους καθεστώς. Πανηγυρίζουν για τις δήθεν επιτυχίες τους. Προσπαθούν να πείσουν το λαό να μην πιστεύει αυτό που ζει, ούτε την άδεια τσέπη του, αλλά  να πιστέψουν αυτό, που οι κυβερνώντες διακηρύττουν, ότι όλα «βαίνουν καλώς».

Θράσος το λέει ο λαός μας αυτό.

Επέτειος λοιπόν σήμερα. Και  με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις θα χρειαστούμε περίπου 10 χρόνια, για να φτάσουμε εκεί που είμασταν πριν από δύο. Αυτός είναι εν ολίγοις ο απολογισμός των 2 ετών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Βέβαια δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, το ένα και μοναδικό καλό που πρόσφεραν στον τόπο.

Την απομυθοποίηση της αριστεράς. Την καταβαράθρωση του ηθικού της πλεονεκτήματος και της κοινωνικής  της ευαισθησίας. Την ανάδειξη της ιδεοληψίας και της ανικανότητάς της.

Άραγε όταν  η ιστορία με τα μελανά της χρώματα, καταγράψει αυτή την περίοδο, που θα αναφέρει,  ότι τέλος του 2014 η χώρα είχε απολύτως ισορροπήσει και ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015, θα είχαμε απαλλαχθεί από τα μνημόνια και θα στεκόμασταν στα πόδια μας, το πνεύμα της θα είναι επικριτικό μόνο  ή  και πικρά ειρωνικό;

Ανταλλάσουν ευχές λοιπόν σήμερα οι κυβερνώντες μας.

Ο λαός άραγε τι τους εύχεται;

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Προσλήψεις 8 ατόμων στο Δ. Σοφάδων