Ασημίνα Σκόνδρα : Σήμερα ο Εθνάρχης μας λείπει περισσότερο


Το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που τελείται κάθε χρόνο στην επέτειο του θανάτου του, πραγματοποιήθηκε  χθες  στο «Ίδρυμα Καραμανλή» στη Φιλοθέη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου και  των πρώην Πρωθυπουργών κ.κ.  Καραμανλή και  Σαμαρά.

Παρόντες ήταν  πολλά και ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας,  που υπηρέτησαν τη Χώρα, τη πολιτική και την Παράταξη  που ο ίδιος δημιούργησε, όπως Πρόεδροι Βουλής, Υπουργοί, Βουλευτές και κομματικοί παράγοντες .

Στην τελετή παρέστη  η πρ. Βουλευτής του Νομού  μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, η οποία προέβει στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, 17 χρόνια μετά το θάνατο του, ο Κωνσταντίνος  Καραμανλής,   λείπει περισσότερο από ποτέ στην Ελλάδα και στους ΄Ελληνες.   Είμαι σίγουρη,  ότι έχει περάσει από το μυαλό όλων πως τις τραγικές καταστάσεις που βιώνει η πατρίδα μας,  ο σπουδαίος αυτός  Έλληνας πολιτικός , θα τις αντιμετώπιζε στιβαρά και με επιτυχία. ΄Εχει καταγραφεί,  ότι ήταν για τις δύσκολες στιγμές  και δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίλογοςσ΄αυτό.

Όπως επίσης είμαι σίγουρη, ότι όλοι χαμογελάσαμε όταν φανταστήκαμε,  πως θα αντιμετώπιζε  ο Κωνσταντίνος Καραμανλής,αυτούς  που  οδήγησαν τη Χώρα στη χρεωκοπία.  Αλλά και τις σκανδαλώδεις συμπεριφορές  ανθρώπων που εκείνος θα είχε εμπιστευτεί.

Στην ιστορική της διαδρομή η Ελλάδα γνώρισε πολλούς ηγέτες  και πολλοί από αυτούς  λατρεύτηκαν  και αποθεώθηκαν , όμως  « Εθνάρχης» ένας ονομάστηκε, διότι όπως γράφει και πάνω στο τάφο του αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία των Ελλήνων.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν « ένας από μας», δεν ήταν από τζάκι,  αντίθετα  έχτισε μόνος  το δικό  του.

Μεγάλος εχθρός του λαϊκισμού, δεν κολάκευε την κοινωνία αντίθετα προσπαθούσε να παρέμβει σ΄αυτή  και στην αυτοκαταστροφική νοοτροπία των Ελλήνων. ΄Εκανε ρήξεις,  με τον εαυτό του, με το παλάτι και με όσους στέκονταν εμπόδιο στους στόχους, που έβαζε και στη διαδρομή της ολοκλήρωσης  των έργων που σχεδίαζε.

Η  Ελλάδα ήταν ισότιμος εταίρος και αναγνωρισμένος διεθνής  «παίχτης» , όσο η βαριά σκιά του Καραμανλή έπεφτε πάνω  της.

Μόνος του, με το κύρος του και την αναγνωρισμένη παγκοσμίως  προσωπικότητά του,  χάραξε τον δρόμο της Ευρωπαϊκής μας πορείας  και ως μεγάλος ηγέτης οραματίστηκε μια Ελλάδα ανεξάρτητη και  κυρίαρχη.  Πήγε κόντρα στο ρεύμα και πέτυχε την αναγνώριση  της  σπουδαιότητας της Χώρας μας,  από τους Διεθνείς εταίρους και συμμάχους.

Οι ξένοι ηγέτες τον αναγνώριζαν ως «ισοϋψή» και  μπροστά του στέκονταν με σεβασμό και εκτίμηση.

Παράλληλα αποκατέστησε και εδραίωσε τη Δημοκρατία και εξάλειψε το διχασμό και το μίσος που ταλάνιζε τους Έλληνες.

Όπως ο ίδιος ομολόγησε « στέγνωσε η καρδιά του γι΄αυτή τη Χώρα»  και προς το τέλος της ζωής του είπε και για τους στόχους του. «Είχα τρεις στόχους. Να δώσω στον Έλληνα δουλειά, να τον βγάλω από τη φτώχεια. Να εξασφαλίσω  τη χώρα. Να αλλάξω την νοοτροπία των Ελλήνων. Τους δύο πρώτους τους πέτυχα. Ο ΄Ελληνας χόρτασε, έπαψε να πεινάει. Η χώρα εξασφαλίστηκε με την ένταξή  στην Ευρώπη. Τον τρίτο στόχο δεν τον πέτυχα.»

Το έργο του Εθνάρχη και την Ελλάδα, όπως μας την παρέδωσε, έχουμε  χρέος να την διαφυλάξουμε.   Η πολύτιμη,  σοβαρή και  επίκαιρη παρακαταθήκη του  θα πρέπει,  για όλους τους πολιτικούς να είναι οδηγός και παράδειγμα.

Αντίθετα σήμερα κινδυνεύουν όλα όσα έχτισε, κυρίως όμως κινδυνεύουν να πεινάσουν και πάλι οι Έλληνες.

Όσο είναι καιρός ας προσέξουμε, ας οραματιστούμε, ας  δούμε το μέλλον όπως θα το έβλεπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Και να σκεφτόμαστε ότι το μέλλον δεν χαρίζεται, ούτε δανείζεται, Το μέλλον κερδίζεται.

Ασημίνα Σκόνδρα

Πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας : Ναυάγιο του Eurogroup για ακόμα μια φορά
Επόμενο άρθρο Φιέστα βγαλμένη από τα παλιά η επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Θεσσαλία