Ειδήσεις

Ασ. Σκόνδρα : Ο ανασχηματισμός έγινε, πιστεύει κανείς στην επιτυχία του;


Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης  έγινε, οι τελετές παράδοσης – παραλαβής  των Υπουργείων επίσης, εμείς ως έλληνες πατριώτες ευχόμαστε το νέο κυβερνητικό σχήμα, να πετύχει και όπως είπε ο Τσίπρας  «να μας οδηγήσει στο ξέφωτο της ανάπτυξης και η χώρα μας να βγει από την πολυετή κρίση».

Γιατί όμως κανείς πολίτης δεν το πιστεύει αυτό;

Διότι έχουν χάσει ολοκληρωτικά την εμπιστοσύνη του στον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ και ξέρουν ότι, δεν έχουν τίποτα πλέον να περιμένουν από αυτό το συνονθύλευμα, που δηλώνει αριστερό, αλλά δεν ξέρει επί της ουσίας  ούτε τι πρεσβεύει, ούτε τι  θέλει, ούτε σε τι πιστεύει.

Διότι αντιλαμβάνονται οι πολίτες, πως πρόκειται για μια ανακύκλωση ανθρώπων του κομματικού κλάμπ, ίσως περισσότερο υπάκουων, με τις ίδιες όμως  ιδεοληψίες, την ίδια καθεστωτική νοοτροπία, τα ίδια συντροφικά οράματα καφενείου, μέλη της ίδιας εμμονικής παρέας για εξουσία.

Διότι κατανοούν για μια ακόμη φορά, πως  ότι λέγεται, από το στόμα του πρωθυπουργού, είναι μόνο για λόγους επικοινωνιακούς και εκείνα τα περί διεύρυνσης με τεχνοκράτες, με πρόσωπα κοινωνικής δράσης ή παράγοντες πέρα από τα κομματικά όρια, ήταν μία ακόμα λαϊκίστικη κορώνα.

Σκέπτονται οι πολίτες πως  όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, που υποτίθεται απαρτίζονται από τους πρωτοκλασάτους των κομμάτων τους,  κατέγραψαν τέτοια οικτρή αποτυχία, τι θα συμβεί από δω και στο εξής, με Υπουργούς από τον αποδυναμωμένο «πάγκο»;

Τι θα κάνει η νέα ανασχηματισμένη κυβέρνηση Τσίπρα, όταν πτωχοποίησαν την ελληνική  κοινωνία σε βαθμό, που το εσωτερικό χρέος να φτάνει σήμερα  στα 244 δις. ευρώ, να πλησιάζει δηλαδή το εξωτερικό χρέος της χώρας;

Όταν τα κόκκινα δάνεια στις Τράπεζες έφτασαν τα 108 δις ευρώ, με τους πλειστηριασμούς να έχουν ξεκινήσει και πολλές χιλιάδες να έπονται;

Τι θα πουν στους μικρομεσαίους επαγγελματίες, που τους οδήγησαν με τις πολιτικές τους να χρωστάνε 35 δις στα ασφαλιστικά ταμεία;

Θα δώσουν τα 7,5 δις που χρωστούν στις επιχειρήσεις ή θα τις αναγκάσουν να προβούν σε νέες απολύσεις, που μπορεί να φτάσουν τις 70.000;

Θα δημιουργήσει μήπως τις προϋποθέσεις, για εργασιακή αποκατάσταση των 2.000.000 ανέργων και για  να φέρει πίσω τους 500.000 επιστήμονες και τεχνίτες που μετανάστευσαν;

Τίποτα προς το καλύτερο δεν θα αλλάξει στην οικονομία δυστυχώς,  διότι αυτό χρειάζεται πρωτίστως αλλαγή οικονομικής πολιτικής, αρχών, ιδεών και νοοτροπίας. Άλλωστε ο Τσίπρας θεωρεί επιτυχημένο το οικονομικό επιτελείο, γι΄αυτό το άφησε ως έχει.

Όπως άφησε ακλόνητους και τους διαχειριστές της εξωτερικής πολιτικής προεξέχοντος του Κοτζιά, που μόνο διπλωματικές ήττες, αδράνεια και αναποτελεσματικότητα έχει στο ενεργητικό του ως Υπουργός Εξωτερικών.

Τον Κοτζιά τον  επικεφαλής της αριστερής κίνησης «Πράττω» και που πρόσφατα σύντροφοί του τον εγκατέλειψαν, αφού πρώτα τον κατηγόρησαν για «αντιδημοκρατική νεοσταλινική αντίληψη».

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν εκπροσωπεί την  Ελλάδα τη κρίσιμη αυτή περίοδο, που η Τουρκία, έχει ανεβάσει επικίνδυνα τους τόνους των διεκδικήσεων εις βάρος της πατρίδας μας.

Η εθνική κατάθλιψη λοιπόν ενισχύεται, αφού προστίθενται η ανασφάλεια η αγωνία και η ανησυχία.

Με κυβερνήσεις  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όσοι ανασχηματισμοί κι αν γίνουν, δεν πρόκειται να ανατραπεί η  καταστροφική πορεία μας, διότι οι Τσίπρας – Καμμένος, οι ασήμαντοι, μυθοπλάστες, εξουσιομανείς,  που ηγούνται και δίνουν τον τόνο, παραμένουν οι ίδιοι.

Μόνη λύση οι εκλογές και μάλιστα το γρηγορότερο, διότι όσο μένουν οι ζημιές σε όλα τα μέτωπα μεγαλώνουν και η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει μη ανατρέψιμη.

Εκλογές, όχι γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης βιάζεται να γίνει Πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία να κυβερνήσει, αλλά γιατί είναι η μόνη προοπτική σωτηρίας και ελπίδας για μας και τον τόπο μας.

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Με 5 επίλεκτους αθλητές η Α.Κ.Α.Κ. και ο ΑΣΚ Ολυμπιακός
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο