Ειδήσεις

Ασ. Σκόνδρα : Τη λέξη «φιλότιμο» τη γνωρίζει η κυβέρνηση Τσίπρα;


Το «φιλότιμο» είναι μια λέξη, που δεν μπορεί να μεταφραστεί σε καμία άλλη γλώσσα και μια έννοια, που μόνο εμείς οι Έλληνες μπορούμε ουσιαστικά να την κατανοήσουμε. Είναι ένας ολόκληρος κώδικας κοινωνικής συμπεριφοράς, που μαθαίνεται σιγά- σιγά, όπως η μητρική μας γλώσσα.

Γι’ αυτό μιλάμε πάντα για «ελληνικό φιλότιμο» και όποιος είναι προικισμένος μ’ αυτό, εκ προοιμίου είναι άνθρωπος με αρετές, γιατί σημαίνει ότι είναι εραστής της τιμής, της αξιοπρέπειας, της ευθύνης, του ήθους, της άμιλλας και της ευσυνειδησίας.

Το φιλότιμο λοιπόν, ως κυρίαρχο γνώρισμα είναι εκείνο που λείπει, παντελώς όμως, από τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Σε συνδυασμό δε, με την ανικανότητα, την απειρία, την ιδεοληψία, την ανεπάρκεια και την ημιμάθεια, έχουν προκαλέσει τεράστια βλάβη στην ελληνική κοινωνία και οικονομία και καθίστανται επικίνδυνοι για τη χώρα.

Εάν είχαν φιλότιμο, θα ζητούσαν μια μεγάλη «συγνώμη» από τον ελληνικό λαό και θα έφευγαν αμέσως, τότε που ξύπνησαν απ’ τις αυταπάτες.

Συνεπείς όμως στο λαϊκίστικο μοντέλο τους, υποτιμώντας τη νοημοσύνη, το αίσθημα και το βαλάντιο των πολιτών, μας λένε ότι «όλα βαίνουν καλώς».

Με αφορμή μάλιστα, την προχθεσινή επέτειο, ενός έτους διακυβέρνησης της «δεύτερης φοράς αριστερά», παρουσίασαν και απολογισμό του «πλούσιου έργου» που προσέφεραν.

Υποκρισία και κοροϊδία.

Ο Τσίπρας έκοβε τα συρματοπλέγματα, στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και τώρα το υπογράφουν και το εξυμνούν. Ανοίγουν το «κολαστήριο» της Αμυγδαλέζας, το «Γκουαντάναμο της δεξιάς», όπως μας έλεγαν τότε, αλλά με μεγάλη δόση αριστερής ευαισθησίας.

Τραγικοί και κωμικοί συγχρόνως.

Δεν βλέπουν γύρω τους; Οι Έλληνες δεν μπορούν να επιβιώσουν. Δανείζεται ο ένας από τον άλλον για τα καθημερινά. Η ανεργία θερίζει και όλα γύρω ρημάζουν. Η ανασφάλεια δηλητηριάζει τους πάντες, η παραγωγική βάση καταστρέφεται, η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται και οι συντεχνίες έχουν στραγγαλίσει κάθε υγιή κοινωνικό κύτταρο.

Παντού παρακμή.

Ο Ελληνικός λαός έχει εμπεδώσει πια, ότι δεν έχει να περιμένει τίποτα και ποτέ, από τον αμετανόητο, προσβλητικό, διχαστικό και αλαζόνα Τσίπρα.

Όπως επίσης έχει εμπεδώσει, ότι στον μόνο που μπορούν να ελπίζουν, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ορθολογιστής, ειλικρινής και φανατικός πολέμιος του λαϊκισμού. Με σταθερή και ξεκάθαρη πολιτική άποψη, αποφασισμένος να βγάλει τις ελληνίδες και τους Έλληνες από την απόγνωση.

Μόνο στη Νέα Δημοκρατία μπορούν  να βασιστούν σήμερα οι πολίτες, να την πλαισιώσουν, να την δυναμώσουν και να εφαρμόσουν μαζί ένα εθνικό, ρεαλιστικό και συγκεκριμένο σχέδιο ανάταξης της χώρας.

Μόνο η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της ΝΔ, μπορεί να επανεκκινήσει κράτος, πολίτες και επιχειρηματικό κόσμο και να επαναφέρει την κανονικότητα στον τόπο μας. Μακριά από παλαιοαριστερές εμμονές, να δημιουργήσει μια σύγχρονη ευημερούσα χώρα.   Έχει όμως αποδειχθεί,  ιστορικά ότι είναι και η παράταξη ανάχωμα δημοκρατίας, απέναντι στις δυνάμεις του εθνολαϊκιστικού αυταρχισμού, που μετατρέπουν την πατρίδα μας σε ένα σκοτεινό και αυταρχικό Κράτος.

Είναι βέβαιο, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θα διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού, τις αξίες της αστικής μας Δημοκρατίας.

Διότι, μη γελιέται κανείς. Με την  παραμονή των Τσίπρα- Καμμένου στην εξουσία, δεν καταστρεφόμαστε μόνο οικονομικά, αλλά απειλείται ευθέως το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Αφού λοιπόν οι κυβερνώντες, δεν έχουν το  φιλότιμο, έστω, να φύγουν μόνοι τους, αυξάνεται η δική μας ευθύνη να τους δείξουμε το δρόμο.

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Τσιάρας : Κύριος εκφραστής της παραγωγικής Ελλάδας η ΝΔ.
Επόμενο άρθρο Και στις Περιφέρειες προγράμματα κοινωφελούς εργασίας