Αφιέρωμα στο βιβλίο, στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.


Αφιερωμένη στο βιβλίο θα είναι η εβδομάδα που έρχεται στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Αιτία φυσικά ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις

2 Απριλίου.

Σαν πρόλογο των εορταστικών εκδηλώσεων των παιδικών βιβλιοθηκών, την παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου» επισκέφτηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους κ.κ. Χρήστου Αναγνωστόπουλου και Γιώργου Ιωαννίδη καθώς και τμήμα μαθητών των μεγάλων τάξεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας με τη συνοδεία της εκπαιδευτικού των καλλιτεχνικών Κας Άννυς Πέτκοβα.

Τα παιδιά μέσα από πλούσιο υλικό που έστειλαν στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας οι εκδόσεις «Μεταίχμιο», έμαθαν «πως γίνετε ένα βιβλίο», πως τυπώνονται οι σελίδες του σε 16σέλιδο φιλμ, πως σχεδιάζεται το εξώφυλλό του, πως κόβεται στη μηχανή, και φυσικά πως δένεται κομμάτι κομμάτι.

Έμαθαν για τα μέρη του βιβλίου και τις βασικές πληροφορίες που πρέπει να προσέχουν στο κάθε βιβλίο και φυσικά για το πώς ενημερωνόμαστε μέσω ηλεκτρονικών κι έντυπων φυλλαδίων για όλες τις νέες κυκλοφορίες.

Στο τέλος τα παιδιά σε χαρτί Α3 προσπάθησαν να φτιάξουν ένα δικό τους 8σέλιδο, να γράψουν το καθένα ξεχωριστά μια ιστορία και μετά να τα δέσουν όλα μαζί φτιάχνοντας το δικό τους βιβλίο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εκδόσεις «Μεταίχμιο» και την Κυρία Νατάσα Μελά για την άμεση ανταπόκριση τους στο υλικό που ζητήσαμε και μας διέθεσαν με μεγάλη χαρά και προθυμία!

Την εβδομάδα που μας έρχεται το προσωπικό των Παιδικών Βιβλιοθηκών θα επισκεφτεί τη Τρίτη τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σοφάδων, όπου με μαθητές της Α΄ Δημοτικού από το 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης θα διαβάσουν παραμύθια του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, θα πουν για την παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και θα φτιάξουν όμορφους σελιδοδείκτες για τα βιβλία τους.

Την Τετάρτη θα βρίσκονται στο δημοτικό σχολείο Μαγούλας, όπου θα υλοποιήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη δράση «Ο κόσμος είναι τόσο μεγάλος… ευτυχώς με τις ιστορίες, ταξιδεύουμε παντού», όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σπουδαίους ξένους συγγραφείς της κλασσικής λογοτεχνίας, να ξεφυλλίσουν βιβλία τους και να ακούσουν το μήνυμα της ΙΒΒΥ για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.

Τέλος την Πέμπτη το πρωί θα υλοποιήσουν δράση στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση» με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του «Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες», ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει για 3η συνεχόμενη χρονιά η δράση «Ένα λουλούδι για τη φιλία, ένα βιβλίο για πάντα», σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων

του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, όπου  όποιος θέλει, θα μπορεί να επισκέπτεται την παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου» , να προσφέρει κάποιο παιδικό βιβλίο στα μέλη του συλλόγου για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του 4ου Δημοτικού Σχολείου και να παίρνει ως αντάλλαγμα ένα όμορφο λουλούδι!!!

 

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη μαθητών στη ΛΕΦΚΚ