Α. Σκόνδρα: Η Καρδίτσα αρχίζει να αποκτά όσα δικαιούται


 

Ικανοποίηση, αισιοδοξία, αλλά και προσμονή για το καλύτερο στον τόπο μας, προκάλεσε η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού που αφορούσε στην απεμπλοκή του υδροηλεκτρικού έργου Μεσοχώρας.

Ενός συνδυαστικού έργου, με το πολύπαθο, αυτό της εκτροπής του Άνω ρου του Αχελώου, η ολοκλήρωση του οποίου, θα λύσει σοβαρότατα προβλήματα σε όλη τη Θεσσαλία.

Ήταν μια εξαγγελία του Αντώνη Σαμαρά που την περίμενα από μέρα σε μέρα, μιας και οι συνεχείς επαφές, αλλά και οι τελευταίες διαβεβαιώσεις που είχα όταν πριν 15 ημέρες επισκέφθηκα στο γραφείο του τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Νίκο Ταγαρά, ήταν σαφείς και κατηγορηματικές για τη θετική και άμεση εξέλιξη.

Το έργο βγαίνει από μια βαλτώδη κατάσταση στην οποία είχε υποπέσει, λόγω εσκεμμένων αρνητικών παρεμβάσεων που βεβαίως ακόμα συνεχίζονται, κυρίως από το χώρο της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πιστεύω ότι η εξέλιξη της Μεσοχώρας, σηματοδοτεί και τη συνέχιση της εκτροπής του Άνω ρου του Αχελώου, ενός πολύ σημαντικού έργου με μεγάλη ενεργειακή, περιβαλλοντική αλλά και αναπτυξιακή σημασία.

Η ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά, πιστοποιεί την αντίστροφη μέτρηση. Το τεράστιο αυτό υδροηλεκτρικό έργο, θα σταματήσει να επιφέρει οικονομικές απώλειες λόγω καθυστερήσεων και ξεκινά- με την ολοκλήρωσή του- την παραγόμενη ενέργεια που ισοδυναμεί με το 10% της συνολικής παραγόμενης ενέργειας στη χώρα από αντίστοιχα έργα.

Πρόκειται για ένα ακόμα απτό παράδειγμα ότι οι εξαγγελίες δεν μένουν στα χαρτιά. Γίνονται αναπτυξιακά έργα, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

Είναι φανερό ότι ο Νομός μας κατέχει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην αναπτυξιακή προσπάθεια και αποκομίζει τεράστια οφέλη.

Το αποδεικνύουν τα ίδια τα έργα που επί σειρά ετών ήταν στις άμεσες προτεραιότητες και διεκδικήσεις.

Αναφέρομαι βεβαίως, τόσο στην εκτροπή του Ανω ρου του Αχελώου, όσο και στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Ε65, ένα έργο πνοής για την περιοχή, ένα έργο υψίστης σημασίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η προσπάθεια βεβαίως δεν σταματά εδώ και θα συνεχιστεί μέχρι το βιοτικό και οικονομικό επίπεδο των Καρδιτσιωτών να ανακάμψει και να φτάσει εκεί που πραγματικά δικαιούνται και τους αξίζει.

Μέχρι ο Νομός Καρδίτσας να μην φέρει τον τίτλο του υποδεέστερου, αλλά να συγκαταλέγεται στους Νομούς που ευημερούν και προοδεύουν.

Ασημίνα Σκόνδρα

Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Ορ. Ψαχούλας θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης & Εμπορίου
Επόμενο άρθρο Φιλική νίκη στον Παλαμά