Για την έναρξη του τρύγου ετοιμάζεται ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ


 

Πανέτοιμος δηλώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Αμπελοοινικού τομέα Καρδίτσας ΔΙΟΝΥΣΟΣ εν ΄ όψει του τρύγου.

Το πρωί της Πέμπτης, στα πλαίσια σχετικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Εργατικό Κέντρο, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Φώτης Γκαζούνης ανακοίνωσε τις τιμές για την αγορά σταφυλιών ενημερώνοντας τους αμπελουργούς για την όλη διαδικασία.

Επίσης, ο κ. Γκαζούνης ανακοίνωσε και τη συνεργασία με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα για την απόκτηση πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων.

Πιο αναλυτικά, δήλωσε τα ακόλουθα :

«Είναι πλέον εμφανές και κοινά αποδεκτό από όλους πως τα μέτρα του «τρίτου μνημονίου» στοχεύουν στην εκδίωξη των μικρών και μεσαίων αγροτών από τα χωράφια.

Η  μικρομεσαία αγροτική τάξη οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα και στον αφανισμό με απώτερο στόχο την συγκέντρωση της γης σε όλο και λιγότερα χέρια, ο αναχρονιστικός θεσμός των κολλήγων τείνει να επανέλθει. Οφείλουμε όλοι μας να αφυπνιστούμε ως έθνος και λαός.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αμπελουργούς να συμπορευθούν με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και με κοινούς αγώνες να ανατρέψουμε την Αντιαγροτική πολιτική από όπου προέρχεται (κυβέρνηση, ΕΕ, κλπ.)

Λίγο πριν τον τρύγο οφείλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την αδιαφορία και αναλγησία του ΕΛΓΑ που ακόμα δεν προέβη σε εκτίμηση για την ζημιά που υπέστησαν τα αμπέλια από την χαλαζόπτωση στην ευρύτερη περιοχή του Μεσενικόλα.

Γιατί άραγε ;  Ίσως περιμένουν να τελειώσει ο τρύγος.

Ο συνεταιρισμός με ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. ενημερώνει τους αμπελουργούς ότι θα προβεί στην αγορά σταφυλιών με τις παρακάτω τιμές :

>  Ασύρτικο 0,55E

> Cabernet Sauvignon (Καμπερνέ Σοβινιόν) 0,50E

> Συράχ 0,50E

>Carignan (Καρινιάν) 0,45E

> Μαύρο Μεσενικόλα 0,45E

> Λημνιώνα 0,45E

>Μαύρο Μοσχάτο 0,40E

>Ροδίτης 0,40E

> Σαββατιανό 0,40E

Οι παραπάνω τιμές ισχύουν μόνο για τα μέλη του συνεταιρισμού μας, για τα μη μέλη 0,05E λιγότερο για όλες τις ποικιλίες, ελπίζοντας ότι αυτό θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την εγγραφή νέων μελών, υποχρέωση των αμπελουργών με την παράδοση των σταφυλιών να προσκομίζουν το Αμπελουργικό μητρώο συνοδευόμενο από το χάρτη του κάθε αγροτεμαχίου και να ενημερώνουν το Οινοποιείο μια ημέρα πριν.

Τέλος, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε προς όλους τους αγρότες τη συνεργασία μας με την ΕΛΓΟ Δήμητρα για την απόκτηση πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων με κόστος μόνο το παράβολο των 25Ε (για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα γραφεία μας τέρμα Αφοί Ζαφειρόπουλου Οινοποιείο ΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ)».

Προηγούμενο άρθρο Με λαμπρότητα ο εορτασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Καρδίτσας!
Επόμενο άρθρο Γ. Γεννάδιος : Η ανάγκη αλλαγής του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας