Ειδήσεις

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Μπροστά στην 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας ( μέλος ΟΓΕ),  απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου της περιοχής μας.

Καλούμε τις μισθωτές και αυταπασχολούμενες, τις άνεργες, τις γυναίκες της υπαίθρου, τις νέες γυναίκες, τις νέες μητέρες, τις φοιτήτριες-σπουδάστριες τις συνταξιούχους, τις μετανάστριες και πρόσφυγες, να ενώσουμε τις φωνές μας  στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά μας.

Σήμερα μόνο η συλλογική δράση, η αγωνιστική στάση ζωής, η διεκδίκηση για όλα αυτά που μας ανήκουν αποτελεί διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής με δικαιώματα  στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο.

Εντείνουμε την πάλη για τα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, για μια ζωή χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ & ΕΕ.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αγωνιστικό περιεχόμενο της 8ης Μάρτη!

Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας τιμώντας την Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας θα επισκεφτεί  χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης,  και θα συζητήσει με τις γυναίκες στις γειτονιές της πόλης και σε χωριά του νομού, μεταφέροντας το μήνυμα της 8 Μάρτη.

Καλεί κάθε γυναίκα σε:

  • Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης «ΜΑΝΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ»από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου γυναικών Μαγνησίας στο Βόλο, την Κυριακή 4 Μάρτη.
  • Κινητοποίηση στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας την Πέμπτη 8 Μάρτη 10:30 πμ με θέμα αιχμής την επαναλειτουργία της Γυναικολογικής- Μαιευτικής κλινικής.
  • Εκδήλωση-αφιέρωμα Πέμπτη 8 Μάρτη στο ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ τις 6 μμ

Η εκδήλωση θα περιέχει:

-Ομιλία με θέμα:«νεα γυναικα παλευουμε μαζι για μορφωση, εργασια, δημιουργικη ζωη»

-Μουσικό Αφιέρωμα με την χορωδία του «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» που θα αποδώσει τραγούδια με αναφορά στην γυναίκα.

Ο Σύλλογος Γυναικών Σέκλιζας την ίδια μέρα θα επισκεφθείτο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθήρου και στη συνέχεια θα συμμετέχει στην κινητοποίηση στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Στις 10/3/2018 θα γίνει η κεντρική εκδήλωση με συμμετοχή της χορωδιάς του σχολείου.

Η Ομάδα Γυναικών Ταμασίου στις 8/3/2018 συμμετέχει στην κινητοποίηση στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Στις 10/3/2018 θα τιμήσει τη γυναίκα με εκδήλωση-αφιέρωμα

  Ανακοινώνουμε την έναρξη πλούσιας δραστηριότητάς που θα ξεδιπλωθεί τους επόμενους μήνες με επίκεντρο τις νέες γυναίκες, ως συνέχεια της καμπάνιας με θέμα “Εργασία- Μητρότητα- Ελεύθερος χρόνος”.

Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζουμε με την έναρξη νέας πολύμηνης καμπάνιας της ΟΓΕ στις φοιτήτριες-σπουδάστριες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ,τις νέες κοπέλες

Ο Σύλλογός μας θα πάρει πρωτοβουλίες που θα απευθύνονται στις φοιτήτριες-σπουδάστριες στην Κτηνιατρική και στα ΤΕΙ της Καρδίτσας.  Θα απευθύνονται ακόμα στις νέες εργαζόμενες της πόλης και της υπαίθρου, στις νέες μητέρες. Στόχος η ανάδειξη των σύγχρονων πλευρών της γυναικείας ανισοτιμίας που οι ρίζες της βρίσκονται στην εκμεταλλευτική κοινωνία, η σημασία της συλλογικής δράσης και της διεκδίκησης, όσο και η συσπείρωσή τους γύρω από το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, η συμμετοχή τους σε εργατικά σωματεία, ενώσεις αυταπασχολουμένων, αγροτικούς συλλόγους.

Το σύνθημα μας θα είναι

“Νέα Γυναίκα Παλεύουμε Μαζί για Μόρφωση, Εργασία, Δημιουργική Ζωή”

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Ανοίγουμε παράθυρο ευκαιρίας για την ένταξη επιπλέον αγροτών στο ΠΑΑ
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα του Υφυπουργού Πολιτισμού Αθλητισμού στην Καρδίτσα