Ειδήσεις

Γιορτάστηκε η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Ιτέα


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου και φέτος στην Ιτέα. Μετά το πέρας της δοξολογίας και σε κλίμα Εθνικής ανάτασης πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού σε μια καθ΄όλα ζεστή και ηλιόλουστη ημέρα.
Η εκδήλωση άρχισε με κατάθεση στεφάνων από όλους τους φορείς, ποιήματα από μικρούς μαθητές και ακολούθησε ομιλία εκπαιδευτικού η οποία εξείρε το νόημα των αγώνων και της θυσίας των ηρώων του απελευθερωτικού αγώνα του 1821.
Εντυπωσιακή ήταν και η πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας, το στεφάνι αντί προέδρου, να το καταθέσουν τέσσερα παιδιά του χορευτικού ντυμένα με την παραδοσιακή φορεσιά της Καραγκούνας και του τσολιά.
Στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση όλων των μαθητών του νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου Ιτέας.

Η όλη εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και σ΄αυτήν παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, που χειροκρότησε θερμά τους συμμετέχοντες, για το ποιοτικό πρόγραμμα που παρουσίασαν…
Στη γιορτή παρευρέθηκαν:
Ο Ιερέας του χωριού πατήρ Βασίλειος Γερούκης, ο αντιδήμαρχος Θωμάς Κοντοβάϊος, ο πρόεδρος τ.κ. Ευάγγελος Λύτρας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Ιτέας Αχιλλέας Μπαλαντίνας, η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Ιτέας Τζένη Μακρή, η πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Ιτέας Πόπη Βούλγαρη, η πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Ιτέας Βούλα Καλπία και ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Ιτέας Αλκης Νοτόπουλος.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου για το σακχαρώδη διαβήτη στο Μαυρομμάτι
Επόμενο άρθρο Την Κυριακή 21 Μαΐου ο 2ος Πλαστήριος Δρόμος στην Καρδίτσα