Πρωτοσέλιδο

Δέσμευση Σπίρτζη για την ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας Κοράκου


Τη δέσμευση του έδωσε για την ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας Κοράκου στην περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Άρτα στο περιθώριο της σύσκεψης με τίτλο “Πρόσβαση και συνδεσιμότητα Μεταφορών” με την Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε από το στέλεχος του Ευρω-Κοινοβουλίου, Αντώνη Κοσσυβάκη που κατάγεται από την περιοχή για τα προβλήματα προσβασιμότητας των υφιστάμενων οδικών αξόνων της Κοιλάδας του Αχελώου και δεσμεύτηκε ότι θα προωθηθούν τα απαραίτητα έργα υποδομής για την ανάδειξή της με πρώτο βήμα την ανακατασκευή της Γέφυρας Κοράκου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Υπουργό ΥΠΟΜΕ, Χρήστο Σπίρτζη, εχθές στην Αθήνα η πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου, κα Καρίμα Ντελί έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αυθεντική ομορφιά της Κοιλάδας του Αχελώου και χαρακτηριστικά είπε “εσείς στην Ελλάδα, έχετε μοναδικά εδάφη και προϊόντα για να προωθήσετε τον τομέα της γαστρονομίας”. Η ίδια σημείωσε ότι γεύτηκε εξαιρετικό φαγητό.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τόσο οι Ευρωβουλευτές, όσο και οι Υπουργοί, οι Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και φορείς που παραβρέθηκαν, είχαν την ευκαρία να γευτούν τοπικά προϊόντα της Κοιλάδας του Αχελώου και φεύγοντας τους προσφέρθηκε και ένα καλάθι με τα πιο χαρακτηριστικά από αυτά.

Σημειώνεται ότι ήδη κάποια οδικά έργα έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται, όμως οι ανάγκες βελτίωσης των οδικών υποδομών της περιοχής της Κοιλάδας του Αχελώου παραμένουν μεγάλες και χρήζουν άμεσης παρέμβασης, προκειμένου να αναδειχθεί μία από τις τελευταίες αυθεντικές περιοχές της χώρας σε πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό.

ypodomes.com

Προηγούμενο άρθρο Επισφραγίστηκε το κλείσιμο του Λαογραφικού Μουσείου Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για τον Κλεισθένη