Ειδήσεις

Δήμητρης Σιούφας: Η Έκθεση Γελοιογραφίας είναι γιορτή για την ελευθεροτυπία


Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης γελοιογραφίας της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, απεύθυνε τον πιο κάτω χαιρετισμό:

«Είμαστε εδώ για δεύτερη χρονιά, στον ίδιο χώρο, για την έκθεση γελοιογραφίας της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, οι οποίοι φιλοξενούν και Βρεττανούς συναδέλφους του. Παρουσιάζουν σήμερα το πνευματικό και καλλιτεχνικό έργο τους. Και αυτόαποτελεί σημαντική συμβολή στην πολιτική, την τέχνη και την καθημερινή ζωή μας.

Ο Αναγεννησιακός πολιτικός Αθανάσιος Κανελλόπουλοςείπε ότι:«Το γέλιο είναι η συντομότερη απόσταση ανάμεσα στους ανθρώπους».

Τους σκιτσογράφους και γελοιογράφους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε για τις καθημερινές δόσεις πολιτικής, ψυχικής και σωματικής υγείας που δίνουν σ’ όλη την κοινωνία,και γιατί μας διδάσκουν πώς να γίνουμε καλύτεροι.

Ο ίδιος τους ευχαριστώ τους γελοιογράφους, τους σκιτσογράφους, τους δημοσιογράφους, γιατί για τρεις δεκαετίες με βοήθησαν να αντιμετωπίζω με χιούμορ και να σκέφτομαι πιο διερευνητικά τις ανυπόφορες πλευρές της πολιτικής.

Τους ευχαριστώ, γιατί με βοήθησαν να δω και την αστεία πλευρά ακόμα και σοβαρών γεγονότων, δράσεων και πρωτοβουλιών, που ανέπτυξα στην πολιτική μου διαδρομή. Του ευχαριστώ όλους που με ζωγράφισαν με λόγια και με έργα.

Όλοι σας γνωρίζετε ότι διαφωνώ, έχω αιρετική άποψη για την ορθογραφία, που αφορά όμως την ουσία των πραγμάτων. Η λέξη με γιώτα. Γιατί κατά κανόνα οι γελοιογράφοι δεν εκφράζουν το γελοίο αλλά βγάζουν γέλιο από το σοβαρό.

Καλή επιτυχία – καλό ταξίδι στην έκθεση. Έκθεση που αποτελεί γιορτή της Ελευθεροτυπίας.

Συγχαρητήρια για την διοργάνωση στην Βουλή των Ελλήνων, τη ΣΤΑΣΥ που την φιλοξενεί, την Περιφέρεια Αττικής, και την Λέσχη. Η ευχή μου να γίνει ετήσιος θεσμός η έκθεση εδώ σ’ αυτό το χώρο, στο Σύνταγμα.

Προηγούμενο άρθρο Φρένο στην ανεξέλεγκτη κίνηση οχημάτων στη Δημοτική Αγορά
Επόμενο άρθρο 28η Αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά