Ειδήσεις

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή μας ”δουλεύουν” πάλι ;


Μπροστά στις εκλογές του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ, όπως και όλο το χρονικό διάστημα απο τις προηγούμενες εκλογές, ενημερώσαμε τους συναδέλφους για την κατάσταση που επικρατεί στους εργασιακούς μας χώρους, τις ευθύνες των κυβερνήσεων αλλά και των άλλων πολιτικών δυνάμεων που ψηφίζουν – στηρίζουν την ίδια πολιτική, των δημάρχων τους που την υλοποιούν κατά γράμμα ή και με το παραπάνω σε πολλές περιπτώσεις, καθώς και της πλειοψηφίας που ελέγχει τα σωματεία στους ΟΤΑ και ουσιαστικά συμβάλλει στην υλοποίηση ή στην καλύτερη περίπτωση στο ανώδυνο πέρασμα των μέτρων, ”αφοπλίζοντας” τους εργαζόμενους.

Ακριβώς αυτό γίνεται και στην Καρδίτσα.

Με προηγούμενη ανακοίνωσή μας (Διακήρυξη) ενημερώσαμε τους συναδέλφους για τα γενικά και ειδικά προβλήματα στο χώρο των ΟΤΑ και τις θέσεις μας μπροστά στις εκλογές του συλλόγου. Με πρόσφατες ανακοινώσεις όμως τα τρία άλλα ψηφοδέλτια ξεπέρασαν κάθε όριο θράσους, λες και προέρχονται απο παρθενογέννηση. Μιλάνε κατά πάντων σαν ”μετανοημένες μωρές – αποπλανημένες παρθένες”.

Οι δυο ”αιώνιοι αντίπαλοι”, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ έγιναν συνεταιράκια αλλά το παίζουν ακομμάτιστοι (ξεχάστηκε η επάρατος δεξιά) γιατί πλέον δεν τους παίρνει να λένε ανοιχτά ότι είναι με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ (ή τα αποκόμματά τους) που έφεραν τη χώρα και τους εργαζόμενους σε κατάσταση φτώχειας. Θέλουν να κρύψουν ότι για χρόνια στήριζαν τα δυό κόμματα που έχουν την κύρια ευθύνη για όλα τα δεινά των εργαζομένων, αλλά κυρίως ότι και τώρα κάτω απο την ίδια πολιτική ομπρέλα καλύπτονται. Και φυσικά αφού τα κόμματά τους μαζί ψηφίζουν μνημόνια κλπ μέτρα και αυτοί έπρεπε να στεγαστούν στο ίδιο ψηφοδέλτιο, μιας και δεν τους χωρίζει και τίποτα (μη χάσουν και τις καρέκλες….).

Η ”άλλη”ρΟΤΑ, άλλο κοκτεϊλ απο αντιΠΑΜΕ συνδικαλιστές αφού και αυτή ήταν μεχρι πριν λίγο συνεταιράκια με τους ΣΥΡΙΖΑίους και συνέβαλλε να έρθει η σημερινή κυβέρνηση, τώρα προσπαθεί να τινάξει απο πάνω της τη ρετσινιά με αντικομμουνισμό μιας και δεν μπορεί να πει κάτι άλλο εναντίον μας και φυσικά να αποδείξει ότι δεν ξεφεύγει απο τη γραμμή κατά του ταξικού κινήματος.

Ερώτημα: Αλήθεια, ποιός ψήφισε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση τον Απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ; Απάντηση: η ”άλλη”ρΟΤΑ ΜΑΖΙ με την ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ !!!

Έχουμε και τους νεόκοπους της ”Ενωτικής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας” που με μια ”εκπληκτική” ανακοίνωση βλέπουν να γίνεται ”θεογονία” με την κεντροδεξιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λες και δε ζουν ανάμεσά μας αλλά σε άλλο πλανήτη. Ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο μαζί με τη ”δεξιά” του Μητσοτάκη, εφαρμόζουν όλα τα μνημόνια που διέλυσαν τα εργασιακά δικαιώματα και απο πάνω κάνουν και τους αριστερούς !

Συνάδελφοι μη νομίζετε ότι δεν ξέρουν τι κάνουν: ξέρουν πολύ καλά όλοι τους τι κάνουν, έχουν αποστολή να περάσουν αυτήν την πολιτική και ποντάρουν στην εξαπάτησή σας.

Σας καλούμε να παραμερίσετε τα κάλπικα διλήμματα της λεγόμενης ”συνδικαλιστικής ανατροπής”, της ”άλλης”ρΟΤΑ και όσων απο την ”άλλη”ρΟΤΑ πήραν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικη ρότα φτιάχνοντας άλλη μια πρωτοβουλία (Ενωτική Ριζοσπαστική !!!) και να στηρίξετε τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις στους ΟΤΑ, το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ που στηρίζει το ΠΑΜΕ, ο ταξικός πόλος στο συνδικαλιστικό κίνημα.

 

ΔΑΣ-ΟΤΑ νομού Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Προβολή από τον ΕΟΣΚ της ταινίας Frozen Amvrosia
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας