Ειδήσεις

Διαμαρτυρία για την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Καρδίτσας


Μέσα από το μικρό αυτό κείμενο διαμαρτυρίας ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Καρδίτσας θέλει να επισημάνει και να γνωστοποιήσει ένα πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε στον χώρο του Νοσοκομείου μας.

Ενημερώνουμε τους  Συμπολίτες μας αλλά και όλους τους Φορείς του Νομού μας για το πρόβλημα που προέκυψε στο αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου μας. Το Νοσοκομείο της Λαμίας, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, ζήτησε  την βοήθεια της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας. Η 5η ΥΠΕ με την σειρά της θεώρησε σωστό να μετακινήσει απο το δικό μας Νοσοκομείο την Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού τμήματος Κα Εφη Καραγιώργου, έτσι ώστε να πραγματοποιήσει εφημερίες στο εκει Νοσοκομείο.

Πρέπει εδώ να τονίσουμε το ήδη υπάρχον πρόβλημα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας. Υπάρχουν  μόνο  4 Αναισθησιολόγοι από τον Μάιο του 2017 όπου  είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν τις εφημερίες του Νοσοκομείου μας ( ερχόμενοι στην υπηρεσία ακόμη κ έχοντας προβλήματα υγείας), έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας. Εφημερεύον όλο τον μήνα χωρίς βοήθεια από άλλο Νοσοκομείο.

Η Κα Καραγιώργου Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού ,της οποίας όπως προαναφέραμε ζητήθηκε η μετακίνησή της στην Λαμία, εκτός από τα καθημερινά χειρουργεία είναι η μοναδική γιατρός, που ασχολείται με το Ιατρείο Πόνου προσφέροντας μεγάλη βοήθεια κ ανακούφιση στους συμπολίτες μας, που πάσχουν από σοβαρά κ επώδυνα προβλήματα υγείας.Και ενώ το Ιατρείο Πόνου λειτουργει κάθε Τετάρτη, η Κα Καραγιώργου προσφέρει την βοήθειά της καθημερινά σε ασθενείς που πάσχουν με δική της ευθύνη(φτάνοντας ακομη κ τους 18 ασθενείς ημερησίως). Εάν λοιπόν μετακινηθεί η συγκεκριμένη ιατρός στην Λαμία και τα Προγραμματισμένα  Χειρουργεία θα καθυστερήσουν  αλλά κ τα περιστατικά που βλέπει στο Ιατρείο Πόνου θα μειωθούν κατα πολύ.

Δεν πρέπει λοιπόν να μετακινηθεί κανένας γιατρός από το Νοσοκομείο μας προς άλλο Νοσοκομείο είτε είναι Αναισθησιολόγος ,είτε οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας.

Επίσης εδώ να επισημάνουμε ,ότι ζητήθηκε κ η μετακίνηση της οδοντιάτρου μας Κας Πασσιά για 5 εφημερίες τον μηνα στην Λάρισα. Η Κα Πασσιά εκτός απο οδοντίατρος είναι κ στοματολόγος όπου λειτουργεί κ το αντίστοιχο ιατρείο.

Τι προσπαθούν λοιπόν να κάνουν;

Να αποδυναμώσουν το Νοσοκομείο;

Εις βάρος των πολιτών του Νομού μας;

Να επισημάνουμε εδώ κ την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Γ.Ν.Καρδίτσας, έτσι ώστε να μην μετακινηθεί κανένας ιατρός από το Νοσοκομείο μας.

Θα εισακουστεί αυτή η απόφαση άραγε από τους αρμόδιους στην 5η ΥΠΕ και στο Υπουργείο;

Πρέπει λοιπόν όλοι μαζί κ ο καθένας ξεχωριστά με τον τρόπο που μπορεί όχι μόνο Να σταματήσει την  αποδυνάμωση και υποστελέχωση του νοσοκομείου μας αλλά να βοηθήσει  έτσι ώστε το υπουργείο να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρικού και μη) για να μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα οι κλινικές  προσφέροντας έτσι  το νοσοκομείο μας τις καλύτερες υπηρεσίες του στους συμπολίτες μας.( να λειτουργήσει επιτέλους και η γυναικολογική κλινική όπου έχει μόνο μια γιατρό- η ΩΡΛ που λειτουργεί με 2 γιατρούς –το αναισθησιολογικό που έχει μόνο 4 γιατρούς κ να καλυφθούν κενά όπου υπάρχουν όχι μόνο σε γιατρούς αλλά και σε άλλες ειδικότητες)

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους φορείς του Νομού μας ,έτσι ώστε να αποτρέψουν σήμερα την μετακίνηση της αναισθησιολόγου ,γιατί εάν επιτραπεί αυτό θα υπάρξει κ συνέχεια από την στιγμή που δεν γίνονται μονιμες προσλήψεις προσωπικου ,με αποτέλεσμα να πληγούμε όλοι εμείς που ζούμε στον Νομό Καρδίτσας.

 

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΕΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑ                          ΧΑΤΖΗ ΙΩΑΝΝΑ

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο 14ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου