Ειδήσεις

Δραστηριότητες στο Δ’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό


Οι βιωματικές δράσεις στο Δ’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό (Καμινάδων) για τη φετινή περίοδο ολοκληρώθηκαν με σημαντικές δραστηριότητες.  Οι δράσεις οργανώθηκαν από το προσωπικό του Σταθμού με το συντονισμό της Προϊσταμένης του κ. Σύλβια Σινάνη στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας να επιτελέσει ο παιδικός σταθμός το σημαντικό του ρόλο στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας. Με τις βιωματικές δράσεις  η δημιουργικότητα των νηπίων -τα οποία έχουν ακόρεστη περιέργεια και τέρψη για ιδεοπαραγωγή,- υπερβαίνει τα διάφορα τυποποιημένα σχήματα, στα οποία έχουν οργανωθεί οι εμπειρίες, γνώσεις και πληροφορίες και ανασυνθέτει παράγει νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Για τους ανωτέρω λόγους επισκέφθηκαν τον Σταθμό αντιπρόσωποι της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλημάτων (Ο.Π.Κ.Ε.) οι κ. Φίλιππος Ζάρρας και Κων/νος Γκορίλας. Στόχος να γνωρίσουν τα παιδιά το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι αστυνομικοί και την αποστολή τους σεβόμενοι το ρόλο τους που υπηρετούν με συνέπεια και να τους εμπεδωθούν  αισθήματα ασφάλειας.  Τα παιδιά μπήκαν στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο και γνώρισαν τον εξοπλισμό του, καθώς και τον εξοπλισμό της ειδικής ομάδας της ΟΠΚΕ, έπαιξαν παιχνίδια με τους αστυνομικούς και τους προσφέρθηκαν γλυκά και εδέσματα.

Σε άλλο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής που εκπονήθηκε από την αστυνομικό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας κ. Ελπίδα Κυπραίου έγινε εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και προβλήθηκαν στα παιδιά σχετικές ταινίες.

Έγινε επίσης πρακτική εφαρμογή των σημάτων της Τροχαίας με αντίστοιχα παιχνίδια, ενώ τα παιδιά ζωγράφισαν τα σήματα.

Άλλη δράση έγινε με τη συμμετοχή της καθηγήτριας Εικαστικών κ. Μάρθας Μακρή, όπου δίδαξε στα παιδιά τα χρώματα και τις συνθέσεις τους και ζωγράφισαν μαζί ζώα και πουλιά. Η επαφή με τα χρώματα τους έδωσαν ερεθίσματα για εικαστική δημιουργία. Επιπροσθέτως η κεραμίστρια Λιούμπα Καραγιαννάκη έδειξε στα παιδιά πως με τον πηλό πλάθουμε έργα τέχνης. Οι ομαδικές εργασίες εκτέθηκαν στο χώρο του Σταθμού.

Ακόμη ο μελισσοκόμος κ. Πέτρος Κοράκης μίλησε στα παιδιά για το επάγγελμά του, έδειξε τον εξοπλισμό που φορά για να μην τον τσιμπούν οι μέλισσες, καθώς και την παραγωγή μελιού  φέρνοντας κηρήθρες, ενώ δοκίμασαν εδέσματα με βάση το μέλι.

Υλοποιήθηκε επίσης πρόγραμμα αντίδρασης σε περίπτωση σεισμού, καταστρώνοντας και σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ώστε τα παιδιά να προφυλαχθούν σε περίπτωση σεισμού ακολουθώντας τις οδηγίες των εκπαιδευτικών.

Η Προϊσταμένη του Παιδικού Σταθμού κ. Σύλβια Σινάνη και ο Δήμος Καρδίτσας ευχαριστούν από καρδιάς για την αξιέπαινη προσφορά τους, όσους συμμετείχαν στις δράσεις του Παιδικού Σταθμού  αφιλοκερδώς, δίνοντας στα παιδιά ένα παράδειγμα  αγαστής συνεργασίας , καλλιεργώντας το ομαδικό πνεύμα και προάγοντας τον Πολιτισμό.

Προηγούμενο άρθρο Έργα αναβάθμισης σε κυκλοφοριακούς κόμβους
Επόμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα