Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα ταξίδι του βωβού κινηματογράφου


Με δύο όμορφες και πολύ πρωτότυπες δράσεις, ολοκληρώθηκε, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και η 3η  εβδομάδα της, Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με  τίτλο Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» συνεχίσαμε από εκεί που είχαμε σταματήσει την Τρίτη, στην εποχή του βωβού κινηματογράφου. Αυτή τη φορά τα παιδιά ήταν ήδη χωρισμένα στις ομάδες τους, έφεραν τα απαραίτητα σύνεργα κι αξεσουάρ, κι αφού προηγουμένως έκαναν και την απαραίτητη «πρόβα τζενεράλε», κινηματογραφήσαμε τις ταινίες τους.

«Καταστροφή στο καφενείο», «Καλοκαιρινή βαρεμάρα» και «Το πικ-νικ στο βουνό» είναι οι τίτλοι των τριών ταινιών. Μετά από το απαραίτητο μοντάζ, τη μουσική επένδυση και τους σχετικούς τίτλους και υπότιτλους, οι ταινίες θα είναι προσεχώς διαθέσιμες στη σελίδα των παιδικών βιβλιοθηκών στο facebook.

Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», κάναμε μαζί με τα παιδιά ένα μεγάλο  ταξίδι στο μακρινό παρελθόν μέσα από τα βιβλία, μεταφορά στην απαρχή του κόσμου, όταν εμφανίστηκε η ανθρώπινη ζωή και η μεγάλη πορεία προς την ανθρωπότητα του σήμερα.

Γνωρίσαμε μέσα από φωτογραφίες την επικίνδυνη και άγρια ζωή του homo sapirus , κρυφτήκαμε στη σπηλιά του homo Hapiens και κυνηγήσαμε τεράστια μαμούθ! Φτιάξαμε τους καταυλισμούς των πρώτων ανθρώπων και δημιουργήσαμε φωτιά, καταφέραμε έτσι να ενώσουμε τη σημερινή εποχή με την προϊστορία!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Βιβλιοπωλείο «Ηλίας Βασιλάκος» και στο ΙΚΕΑ Θεσσαλίας για τα υλικά που μας δώρισαν για την πραγματοποίηση των δράσεων.

Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, ξεκινάει η 4η και τελευταία εβδομάδα του 1ου κύκλου  της καλοκαιρινής εκστρατείας 2015 με τις παρακάτω δράσεις:

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Η εποχή του βωβού κινηματογράφου 1

Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στο κινηματογραφικό πλατό της εποχής του βωβού κινηματογράφου. Βλέπουμε ταινιάκια του βωβού κινηματογράφου, χωριζόμαστε σε ομάδες και γράφουμε δικά μας σενάρια ταινιών βωβού κινηματογράφου.

 

Για παιδιά από 8 ετών και πάνω. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση».

 

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Οι πειρατές

Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε πάνω σ’ ένα πειρατικό καράβι στην εποχή των πειρατών.  Ετοιμαζόμαστε για ρεσάλτο, μοιράζουμε τα λάφυρά μας, περνάμε μια μέρα αρμενίζοντας στις θάλασσες.

 

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου».

 

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/ και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook https://www.facebook.com/paidikesbibliothikes

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Την Τρίτη  7 Ιουλίου στην Πύλη Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί η δράση «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι η «Πύλη» της χαράς», σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων και το Δήμο Πύλης. Όσοι γονείς θέλουν να φέρουν τα παιδιά τους, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 24410-71346 & 6978413464 με τον υπεύθυνο των δράσεων  Κύριο Θανάση Κουρόγλου.

Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν θα είναι βιβλιοθήκη… θα είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

Προηγούμενο άρθρο Πανηγύρι Αγίων Αναργύρων Λαγκαδίου Ανθηρού
Επόμενο άρθρο Πρώην δημοτικοί σύμβουλοι απαντούν σε Αρχοντή –Κανταρτζή