Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…, είναι το ατελιέ του Χουάν Μιρό… στο μακρινό μέλλον!


Φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος του, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, και ο 2ος κύκλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με τίτλο Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου», τα παιδιά γνώρισαν το μεγάλο Ισπανό ζωγράφο Χουάν Μιρό. Είδαν πίνακες και γλυπτά του καλλιτέχνη και μέσα από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με ζάρι (που μας έστειλε η καλή συνάδελφος Πέρση Ντούλια από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας), έφτιαξαν, με μεγάλη επιτυχία και ωραία χρώματα τους δικούς τους πίνακες, βασισμένους στην τεχνοτροπία του διάσημου Ισπανού καλλιτέχνη

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», τα παιδιά με τη βοήθεια της μηχανής του χρόνου ταξίδεψαν τόσο στο άμεσο, όσο και στο μακρινό μέλλον. Είδαμε διάφορα βίντεο με τεχνολογικά επιτεύγματα του σήμερα, αλλά και του αύριο, πως φαντάζονται διάφορες εταιρίες ηλεκτρονικών το μέλλον των προϊόντων τους, αλλά και πως θα είναι τα σπίτια που θα μένουμε, οι πόλεις, οι συγκοινωνίες, κλπ.

Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε στο χαρτί τις δικές μας ιδέες. Πως φανταζόμαστε εμείς τα σπίτια , τα αυτοκίνητα και γενικά όλα τα προσωπικά ή μικροαντικείμενα που μας περιβάλλουν, με φανταχτερά χρώματα και σχήματα!!!

Η 2η εβδομάδα της καλοκαιρινής εκστρατείας, ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου με τις παρακάτω δράσεις :

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ο χάρτης του κόσμου

Αποτυπώνουμε τη βιβλιοθήκη μας σαν ένα μεγάλο χάρτη. Έχει τα δάση του με τα παραμύθια τους, τις πεδιάδες και τις θάλασσες με τα βιβλία φυσικών επιστημών, τα βουνά του με τα βιβλία ιστορίας.

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα ραφείο λέξεων

Κεντάμε με πολύχρωμες κλωστές λέξεις πάνω σε μικρά κομμάτια από ύφασμα, τα ράβουμε μεταξύ τους και φτιάχνουμε την σημαία του καλοκαιριού.

Ευχαριστούμε πολύ τις κυρίες Νάντια και Νικολέτα Καραντώνη από το κατάστημα πλεκτών «Βέρα» για τα κουβάρια με τα μαλλιά που μας δώρισαν.

Για παιδιά από 7 ετών και πάνω. Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου».

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/ και στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook: https://www.facebook.com/pages/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas?ref=hl.

Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Νέα αρχή για τη Νεφέλη Καλλιθήρου
Επόμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα «εγκυμοσύνη, τοκετός, θηλασμός»