Ειδήσεις

Εκδήλωση στο 1ο Γυμνάσιο Καρδίτσας για την ημέρα Ποίησης


Μια ξεχωριστή και ποιοτική εκδήλωση αφιερωμένη στην Καρδιτσιώτισσα ποιήτρια κ. Όλγα Ζορμπά, στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων για την Παγκόσμια ημέρα Ποίησης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21-03-2017 στο  1ο Γυμνάσιο Καρδίτσας.

Mαθητές, καθηγητές, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων κα Κηδεμόνων και πολλοί προσκεκλημένοι, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν βιογραφικά της ποιήτριας, στίχους της να ζωντανεύουν μέσα από προσεγγίσεις μαθητών της Γ! τάξης του σχολείου, αναφορές που καθορίζουν την έμπνευσή της και τέλος να δουν ποιήματά της να οπτικοποιούνται και να δραματοποιούνται σ΄ αυτό το μικρό αφιέρωμα προς τιμήν της.

Η κ. Ζορμπά απήγγειλε στίχους της ενώπιον του κοινού, συνομίλησε με τους μαθητές και απάντησε σε αρκετά ερωτήματα που της τέθηκαν.

Ποιήματά της ανέλυσαν οι μαθητές της Γ! τάξης: Ισμήνη Καρκαλέτσου και Ιωάννα Μισαηλίδη (Τι φίλος-τι αδελφός), Ελένη Φασιανού (Θέλω να ταξιδέψω) και Χρήστος Μπαλακτσής (Άτυχο παιδί).

Την επιμέλεια, παρουσίαση και σύνδεση (με σκέψεις και προσεγγίσεις) είχε η φιλόλογος κα Φανή Ντάλλα και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης η κα Αναστασία Μαχαίρα, καθηγήτρια εικαστικών.

 

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση της ορειβατικής αποστολής στα Ινδικά Ιμαλάια
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για την ανάκληση άδειας διάθεσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων