Εκδίδεται η Ανθολογία Καρδιτσιώτικης Ποίησης


Ανακοίνωση για την ’’Ανθολογία Καρδιτσιώτικης Ποίησης’’

Αγαπητοί μας Συμπατριώτες Καρδιτσιώτες, Θεσσαλοί, Έλληνες! Σας γνωστοποιούμε ότι στην Καρδίτσα Θεσσαλίας με πρωτοβουλία της «Φιλολογικής Συντροφιάς» της, πρόκειται να εκδοθεί «Ανθολογία Καρδιτσιώτικης Ποίησης». Σύμφωνα με τις οδηγίες της «Συντροφιάς» αυτής, στην Ανθολογία θα συμπεριληφθούν ποιήματα συμπατριωτών μας κάθε ηλικίας που κατάγονται ή κατοικούν στο Νομό Καρδίτσας ή κατάγονται από αυτόν και ζουν εκτός Καρδίτσας, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Προϋποθέσεις είναι: α)τα ποιήματα να είναι στην Ελληνική γλώσσα και να έχουν τυπωθεί και εκδοθεί σε ποιητική συλλογή, β) να συνοδεύονται: *από ένα σύντομο βιογραφικό του ποιητή, *την φωτογραφία του, *την διεύθυνση και τον τόπο που κατοικεί, *το e-mail του και *το τηλέφωνό του κινητό – σταθερό.

Σε περίπτωση που ο ποιητής δεν ζει,το ποιητικό του έργο μπορούν να το προωθήσουν οι στενοί συγγενείς του ή οι κληρονόμοι του. Το σχετικό υλικό μπορεί να δοθεί σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Τα αποστελλόμενα θα απευθύνονται στον Φιλόλογο κ. Παρμενίωνα Μπώλο, τηλέφωνο σταθερό: 24410 23033 και κινητό: 6972813285.

Όσα τυπωμένα βιβλία ποιημάτων σταλούν ταχυδρομικά καθώς και όσα σταλούν ηλεκτρονικά μετά από την καταγραφή τους από την αρμόδια Επιτροπή της «Φιλολογικής Συντροφιάς» Καρδίτσας, θα τοποθετηθούν και θα μείνουν στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη της Καρδίτσας σε ξεχωριστό έπιπλο στο οποίο θα αναφέρεται «Καρδιτσιώτικη Ποίηση».

Επειδή η Ποιητική Δημιουργία της Διασποράς είναι σημαντική Πνευματική «Κληρονομιά» των ανά τον Κόσμο συμπατριωτών μας και της Πατρίδας Όλων Μας, σας παρακαλούμε να γνωστοποιήσετε την πρωτοβουλία αυτή δημοσιοποιώντας τη με όποιον τρόπο εκτιμάτε ότι είναι ο αποτελεσματικότερος στα μέρη που ζείτε.

Το χρονοδιάγραμμα της όλης δραστηριότητας προβλέπεται από τους αρμόδιους της «Φιλολογικής Συντροφιάς» ως εξής: ι) εύλογος χρόνος αποστολής των ποιημάτων και των λοιπών στοιχείων, όπως προαναφέρθηκε, από τους ενδιαφερομένους, τέσσερες (4) μήνες από τώρα και ιι) χρόνος ολοκλήρωσης του έργου, ένας (1) χρόνος, επίσης από τώρα. Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών αναγνωρίζει την ιδιαίτερη σημασία της καταγραφής της ανάδειξης και της διατήρησης της πνευματικής δημιουργίας των ανά τον Κόσμο Καρδιτσιωτών ποιητών και εύχεται αφενός την καλύτερη επιτυχία της όλης προσπάθειας, αφετέρου δε την παρόμοια προσπάθεια και στόχο σε όλο το χώρο και τους Νομούς της Θεσσαλίας !

Με Παγκόσμιους Αδελφικούς Θεσσαλικούς Χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Βόμπρας Ρένα Γούλα-Ντόντου Γκύτερσλο Γερμανίας Αθήνα Ελλάδα

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη των «Φίλων του Νοσοκομείου Καρδίτσας» στο Νοσοκομείο
Επόμενο άρθρο Α. Σκόνδρα: Δεν έχουμε ψωμί…. αλλά θα φάμε παντεσπάνι