Εκδίδεται η Υ.Α. για την κατασκευή του τμήματος Ανθήλη –Λιανοκλάδι – Ξυνιάδα του έργου της Ε65


Σε συνέχεια της Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ο Βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, την οποία είχαν συνυπογράψει και άλλοι 14 Βουλευτές της ΝΔ, σχετικά με την έναρξη εργασιών και ολοκλήρωση του έργου της Ε65 που θα συμβάλει στην αναβάθμιση και άρση της απομόνωσης της Θεσσαλίας, συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη στο γραφείο του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το ίδιο θέμα, παρουσία των  Βουλευτών κ.κ. Σ. Ταλιαδούρου, Μ. Ταμήλου Τ. Κοψαχείλη, Κ. Σκρέκα, Μ. Χαρακόπουλου, Δ. Μπριάνη, Κ. Κουτσογιαννόπουλου, Α. Σκόνδρα, Κ. Τσιάρα, Ε. Μακρή – Θεοδώρου, και Χ. Κέλλα. Στη σύσκεψη επίσης παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Χ. Σταικούρας.

Ειδικότερα, στη συνάντηση αυτή ο κ. Ταλιαδούρος εκ νέου ζήτησε την άμεση έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 4219/2013 και το Προσάρτημα 2 της σχετικής Σύμβασης, με στόχο την απρόσκοπτη κατασκευή, ολοκλήρωση και θέση σε λειτουργία του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος για την άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και την απόδοση προστιθέμενης αξίας σε βασικούς παραγωγικούς τομείς όπως ο αγροτικός τομέας και ο τομέας του τουρισμού.

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρυσοχοΐδης μετά τη σχετική ενημέρωση ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο να εκδώσει μέχρι το τέλος του έτους τη σχετική Υπουργική Απόφαση για την έναρξη των εργασιών του τμήματος Ανθήλη –Λιανοκλάδι – Ξυνιάδα, στις αρχές του 2015, συνολικού εκτιμώμενου κόστους 300.000.000 Ευρώ. Επίσης ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι προχωρεί η εκπόνηση μελέτης για τη νέα χάραξη του Τμήματος Καλαμπάκας – Εγνατίας, ώστε μετά την ολοκλήρωση της να ξεκινήσει και η κατασκευή αυτού του τμήματος.

Προηγούμενο άρθρο Συμβουλές για να μη σας κλέψουν στο παζάρι της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Οι εκπαιδευτικοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τιμούν την Εθνική Επέτειο