Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τ.Κ. Μικρού Βουνού.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης με γενικό θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Ιωάννην άγιον Ευαγγέλιον». Κάθε Κυριακή εσπέρας, πραγματοποιεί το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Προηγείται ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο (5:30΄μ.μ.).

Ακολούθως και ώρα 8:30΄μ.μ., θα τελέσει ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων, ενώπιον του αποτμήματος του ιερού λειψάνου του αγίου, ενδόξου και πανευφήμου αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, το οποίο βρίσκεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών στην πόλη των Φαρσάλων.

Την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και ώρα 6:00΄μ.μ., παραμονή της θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης, καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο Παναγίας Δεξιάς.

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Τ.Κ. Κρυονερίου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, πρωτοσύγκελλος της ιεράς μας Μητροπόλεως, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, θα προστεί της θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ώρα 10:30΄μ.μ., θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας επί τη εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας για τις εκλογές
Επόμενο άρθρο Νέα αποκτήματα στο Μουσείο Πόλης Καρδίτσας