Ειδήσεις

Ενημέρωση για ζητήματα Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Ασφάλισης


Οι αλλεπάλληλες και εκτεταμένες ανατροπές στην οικονομία τα τελευταία χρόνια έχουν ως επακόλουθο τη ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας, την εντονότερη κατάλυση των εργασιακών σχέσεων, των συνθηκών και των όρων απασχόλησης, καθώς επίσης και την ανεπαρκή λειτουργία του θεσμού της κοινωνικής ασφάλισης. Το δυσμενές και αόριστο τοπίο που έχουν προκαλέσει τα παραπάνω έχουν καταστήσει άμεση την ανάγκη πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες.

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε., η Ομοσπονδία Χειριστών, Μηχανοδηγών και Γεωτρυπανιστών Ελλάδος, το Σωματείο Χειριστών-Βοηθών-Εκσκαπτικών Ανυψωτικών & Γεωργικών Μηχανημάτων Ν. Καρδίτσας και το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας σε μια κοινή προσπάθεια ανταπόκρισης στην ανάγκη πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων, η οποία εντείνεται σε μεγάλο βαθμό από τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις, διοργανώνουν εκδήλωση στην Καρδίτσα, την Κυριακή 28 Μαϊου 2017 και ώρα 12:00μμ, στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας (Ιεζεκιήλ 44) με θέμα «Ζητήματα Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Ασφάλισης». Ειδικότερα, θα αναλυθούν:

Α) Οι βασικές αλλαγές στο Ατομικό Εργατικό Δίκαιο & το ισχύον Καθεστώς Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,

Β) Υγιεινή και Ασφάλεια σε εργασία με μηχανήματα  έργου

Γ) Βασικές μεταρρυθμίσεις στην κοινωνική ασφάλιση μετά τον Ν4387/2016. Ασφάλιση σε ΒΑΕ

Τα ανωτέρω θέματα θα παρουσιαστούν από επιστημονικούς συνεργάτες – νομικούς του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. και από εκπρόσωπο της Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Καρδίτσας – Τρικάλων.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, την ίδια ημέρα, Κυριακή,  28 Μαϊου 2017, από τις 15:00μμ έως τις 18:00μμ, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας (Ιεζεκιήλ 44), το Περιφερειακό Παράρτημα Θεσσαλίας του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας,  θα παρέχει μέσω της ομάδας νομικών του και των συμβούλων απασχόλησης, υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης καθώς και επαγγελματικής συμβουλευτικής, , όπου θα απαντηθούν ερωτήματα και προβληματισμοί που έχουν σχέση είτε με τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ) είτε με το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ). Παράλληλα, εκπρόσωπος της ομάδας των συμβούλων απασχόλησης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, θα επεξεργάζεται αιτήματα των εργαζομένων και των ανέργων στα ζητήματα της απασχόλησης καθώς και της επαγγελματικής ανάπτυξης & σταδιοδρομίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              Καπράνας Γιώργος               Γούλα Δώρα

Προηγούμενο άρθρο Το ΓΕΛ Σοφάδων για το θάνατο της Αντωνίας Οικονομάκου
Επόμενο άρθρο Ειδικές αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας