Εντυπωσιασμένη η Κριτική Επιτροπή του 31ου Π.Φ.Ε.Θ. από το επίπεδο της διοργάνωσης


Τις εντυπώσεις τους από τη φετινή διοργάνωση είχαν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του 31ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Μαρτίου, στα γραφεία της Ένωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Ο θεατρικός συγγραφέας κ. Γιώργος Χασάπογλου, ο σκηνοθέτης κ. Βασίλης Κυρίτσης, ο ηθοποιός κ. Γιάννης Μόρτζος και η κριτικός χορού κ. Μίρκα Ψαροπούλου (απουσίαζε μόνον ο μουσικοσυνθέτης κ. Νίκος Κυπουργός) εξήραν το επίπεδο της διοργάνωσης και μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για τη φιλοξενία.

Πρώτος πήρε το λόγο ο κ. Μόρτζος ο οποίος τόνισε πως έρχεται στην πόλη μας για 4η φορά και πρόσθεσε τα εξής : «Περνάω μία παρα πολύ καλή εβδομάδα. Είναι τιμή και χαρά γιατί νιώθω ότι κάτι προσφέρω. Βρίσκομαι στην περιφέρεια που έχει μεγάλη ανάγκη από όλους εμάς. Είμαστε υποχρεωμένοι να συμμετέχουμε». Επίσης ο κ. Μόρτζος υποστήριξε πως η συμμετοχή όλων θα πρέπει να είναι ευρύτερη, ενώ χαρακτήρισε τη διοργάνωση άψογη.

Από την πλευρά του, ο κ. Χασάπογλου είπε πως αισθάνεται πολύ ευτυχής που βρίσκεται στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ και κατέθεσε την εξής πρόταση : αντί για Φεστιβάλ Θεάτρου η διοργάνωση να πάρει τον τίτλο Αγώνες Θεάτρου.

Η κ. Ψαροπούλου, με τη σειρά της, δήλωσε επίσης πολύ ευτυχής για τη συμμετοχή της στην όλη διοργάνωση συμπληρώνοντας τα ακόλουθα : «Εγώ παίρνω πολλά από αυτή την επίσκεψη στην Καρδίτσα. Βλέπω πολλές παραστάσεις και έχω να πω πως το επίπεδο των θιάσων που έρχονται εδώ είναι πολύ υψηλό. Ο θεσμός αυτός βοηθάει παρα πολύ την περιοχή. Να συνεχίσετε με δύναμη, μεράκι και όραμα».

Ο κ. Κυρίτσης, που συμμετέχει στο Φεστιβάλ για 5η φορά, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής : «Κάνετε ένα εξαιρετικά ποιοτικό Φεστιβάλ. Η πείρα σας φαίνεται και αυτό σημαίνει γνώση και πρόγραμμα. Εύχομαι αυτός ο προγραμματισμός να χαρακτηρίζει και τα μελλοντικά σας σχέδια. Το Φεστιβάλ είναι καλά οργανωμένο και μελετημένο. Ό, τι μπορεί να επινοήσετε στο μέλλον θα είναι καλοδεχούμενο». Ο κ. Κυρίτσης δεν παρέλειψε να αναφέρει και πόσο πολύ του αρέσει η καθημερινότητα στην πόλη μας προτείνοντας μάλιστα την οργάνωση μια τριήμερης γιορτής ποδηλάτου.

Στη μέχρι τώρα πορεία της φετινής διοργάνωσης αναφέρθηκαν εισαγωγικά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος, ο οποίος επικεντρώθηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις, τις επιμορφωτικές συναντήσεις και όλες τις υπόλοιπες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλης Αγραφιώτης ο οποίος τόνισε πως το 31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου πατάει γερά στα πόδια του και η ευθύνη για τη συνέχεια είναι τεράστια.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης, η Έφορος της Ε.Π.Σ.Κ. κ. Σοφία Τζέλλα, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. Φωτεινή Γούσιου και τα μέλη κ. Κατερίνα Σταθοπούλου και Γιάννης Καραντάνας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ηλεκτρονικό μητρώο εμπόρων ζωϊκών προϊόντων
Επόμενο άρθρο Στα όριά τους οι μηχανικοί της Καρδίτσας – Το 46% αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές του