Εξόφληση προεκλογικού γραμματίου


Βρέθηκε τελικά το πρόσωπο που θα προσληφθεί ως ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Μουζακίου. Ο κ. Σωκράτης Κωνσταντάκος πληροί όλες τις προϋποθέσεις α) απολυτήριο εξατάξιου Γυμνασίου,  β) 65 χρονών συνταξιούχος πρώην υπάλληλος του Δήμου Μουζακίου,  πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και αντιδήμαρχος του κ. Κωτσού που δεν κατάφερε να εκλεγεί στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Έκπληξη μας προκάλεσε πως ο επί μία τετραετία Δήμαρχος Αργιθέας και τρεις τετραετίες Δήμαρχος Μουζακίου,  διανύοντας ήδη την πέμπτη συνεχόμενη θητεία του, βρίσκεται σε αδυναμία συντονισμού του προσωπικού του γραφείου καθώς επίσης και πως ο πιο πολύ-φωτογραφημένος και πολύ-προβεβλημένος Δήμαρχος της Καρδίτσας χρειάζεται  ειδικό σύμβουλο στη διαχείριση  της έντυπης και ηλεκτρονικής προβολής του Δήμου στα ΜΜΕ .

Άραγε γνωρίζει από Social Media ο κ. Σωκράτης Κωνσταντάκος; Έχει Twitter; Email; Θα λειτουργεί  Press Room στο Δήμο Μουζακίου;

Πως αντιδρούν οι επαγγελματίες άνεργοι δημοσιογράφοι, όταν τέτοιες θέσεις (διαχείρισης της έντυπης και ηλεκτρονικής προβολής Δήμου στα ΜΜΕ) που δικαιωματικά τους ανήκουν, τις λαμβάνουν  συνταξιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι;

Θεωρούσαμε πως ο Δήμαρχος Μουζακίου, ευαισθητοποιημένος στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιστήμονες της περιοχής, θα προτιμούσε να προσλάβει επιστημονικό συνεργάτη, πολύτιμο για την οικονομική υπηρεσία του Δήμου ή την τεχνική υπηρεσία ή το υπό- στελεχωμένο γραφείο Γεωργικής ανάπτυξης ή το ανύπαρκτο γραφείο Αθλητισμού-Πολιτισμού ή έναν δημοσιογράφο για το γραφείο τύπου του Δήμου.

Αντ’ αυτών προχώρησε στην πρόσληψη ενός συνταξιούχου, αποφοίτου εξαταξίου γυμνασίου, με δαπάνη που θα βαρύνει τα έσοδα του Δήμου προερχόμενα από τις εισφορές των Δημοτών. Από πλευράς νομιμότητας η απόφαση θα ελεγχθεί από τους αρμόδιους μηχανισμούς, από πλευράς σκοπιμότητας όμως προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα  πως πρόκειται  για  ΄΄ εξόφληση προεκλογικού γραμματίου ΄΄.

Προηγούμενο άρθρο Άρωμα Χριστουγέννων στα Καλυβάκια του δήμου Παλαμά
Επόμενο άρθρο Διπλή συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας