Ειδήσεις

ΕΟΑΣΚ: Συνεχίζουμε τον αγώνα – Θα νικήσουμε


Η ΕΟΑΣΚ χαιρετίζουμε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους που συμμετείχαν στο μπλόκο στην Ε65 – στο ΔΕΛΤΑ Καρδίτσας, καθώς επίσης στις δραστηριότητες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος στα πλαίσια της Πανελλαδικής και τις άλλες κινητοποιήσεις που κάναμε αυτή την περίοδο στο νομό.

Αποδείχτηκε και φέτος πως ήταν θετική η κινητοποίηση και πως κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος εκτός από αυτόν που δεν γίνεται. Για μια φορά ακόμη κάτι αποσπάσαμε με τη μορφή δεσμεύσεων από την κυβέρνηση και έχουν να κάνουν:

– Ως το τέλος του 2018, θα θεσπιστεί ακατάσχετο όριο, ύψους 15.000 ευρώ το χρόνο, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών.

– Το νέο χαράτσι του “περιβαλλοντικού” τέλους για το νερό δεν θα επιβληθεί άμεσα αλλά μετά από 5 χρόνια.

– Θα αποδοθεί άμεσα η επιστροφή φόρου πετρελαίου για τα έτη 2015 και 2016.

– Δεν θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια.

– Θα καταργηθεί ο φόρος στο κρασί.

– Θα ενταχθεί άμεσα στα προγράμματα ενίσχυσης το 50% των επιλαχόντων νέων αγροτών.

Παίρνοντας υπόψη, πως πολλές φορές, στο παρελθόν, η κυβέρνηση τις υποσχέσεις που μας δίνει, κάτω από την πίεση του αγώνα μας, δεν τις τηρεί, εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας και για τώρα, γι’ αυτό θα βρισκόμαστε σε συνεχή ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε, αγωνιστικά, την υλοποίησή τους, όπως και την ικανοποίηση του συνολικού πλαισίου των αιτημάτων μας.

Στα πλαίσια της αγωνιστικής συνέχειας, η ΕΟΑΣΚ απευθύνει κάλεσμα στους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά στη κινητοποίηση που θα γίνει την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στις 6.30’ το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Γιατί το επόμενο διάστημα θα γενικευτούν οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε σπίτια, χωράφια, στάνες, κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του.

Θα απαιτήσουμε: Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο”, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και “κούρεμα” του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Να εφαρμόσει άμεσα τη δέσμευσή της η κυβέρνηση για ακατάσχετο όριο, 15.000 ευρώ το χρόνο, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτοκτηνοτρόφων.

Επίσης, αμέσως μετά την κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί πλατιά σύσκεψη της ΕΟΑΣΚ με τους Α.Σ. και αγρότες στην αίθουσα της Ομοσπονδίας ΕΒΕ.

Η ΕΟΑΣΚ με τους Αγροτικούς Συλλόγους το επόμενο διάστημα θα διοργανώσει συνεδριάσεις των ΔΣ και συσκέψεις στα χωριά, στις οποίες θα γίνει αποτίμηση της κινητοποίησης και με προσανατολισμό τη ουσιαστική λειτουργία των Αγροτικών Συλλόγων γιατί πιστεύουμε ότι η πραγματική ενότητα των αγροτοκτηνοτρόφων βρίσκει έκφραση εκεί στο Σύλλογο, όπου με διαφορετικά πιστεύω, ενώνονται στο πρόβλημα, στα κοινά συμφέροντα και στον κοινό αντίπαλο. Δεν είναι ενότητα οι συμφωνίες πίσω από τις πλάτες των αγροτών κάποιων “σχημάτων” που εκφράζουν τους μεγαλοαγρότες και εμφανίζονται κάθε χρόνο στην περίοδο των κινητοποιήσεων που οργανώνει η Π.Ε.τ.Μ. και τοπικά η ΕΟΑΣΚ με τους Α.Σ., δήθεν ενωτικά για να ξεστρατίσουν ή να υπονομεύσουν τους αγώνες μας.

Αυτή η ενότητα του οργανωμένου αγροτικού Κινήματος είναι που τους φοβίζει, με τις κινητοποιήσεις του, μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους, την Ομοσπονδία, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Γι’ αυτό γίνετε και η επίθεση με τις συκοφαντίες και τη λάσπη απέναντι στα στελέχη του κινήματος, στα αιτήματα αλλά και ότι είναι αναποτελεσματικοί οι αγώνες.

Συνεχίζουμε λοιπόν την οργάνωση του αγώνα και την Κυριακή 11 Μάρτη, όπου η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων τιμάει την ηρωική εξέγερση των κολίγων της Θεσσαλίας, με μαχητικό συλλαλητήριο στο χώρο της θυσίας στο Κιλελέρ.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο ΠΑΣΕΒΕ: Όχι σε κατασχέσεις-πλειστηριασμούς