Ειδήσεις

ΕΟΑΣΚ: Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά


Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας την πάλη μας ενάντια στο ξεκλήρισμα, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.  Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού μας να συμμετέχουν στην πρωτομαγιάτικη  συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Δευτέρα, στις 10πμ, στην πλατεία Πλαστήρα, μαζί με τις ταξικές συνδικαλιστικές εργατικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους που στήριξαν και στηρίζουν τους αγώνες μας.
Διαδηλώνουμε ενάντια στην πολιτική που χτυπάει αλύπητα το φτωχό λαό για να εξασφαλίζει μεγάλα κέρδη σε μια χούφτα μονοπώλια, ντόπια και ξένα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, έχουν συμφωνήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και με εκβιασμούς κι απειλές ζητούν την ανοχή μας.  Αυτά τα νέα μέτρα πλήττουν άγρια τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, όπως όλο το φτωχό λαό. Το πετσόκομμα του αφορολόγητου, που κατακτήσαμε με τον σκληρό αγώνα μας στα μπλόκα, οι νέες δραστικές μειώσεις στις συντάξεις κι όλα τα άλλα που συμφωνήθηκαν στα πλαίσια της διαβόητης «αξιολόγησης», θ’ αυξήσουν κι άλλο την ανέχεια και τη φτώχεια στον αγροτικό κόσμο, θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας στα χωριά.
Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, την ΚΑΠ, την ΕΕ, το ΔΝΤ,  που οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια, ξεκληρίζοντας εκατοντάδες μικρομεσαίους παραγωγούς.
 Κολίγοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε!

Αγρότες – αγρότισσες

Μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, στους φονιάδες των λαών. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δήθεν για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, σχεδιάζει την επέκταση των βάσεών του, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις στα Βαλκάνια και την Αφρική, πληρώνει 4 δισ. ευρώ, (το 2% του ΑΕΠ), στο ΝΑΤΟ, όσο ακριβώς οι νέες αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με Ε.Ε και ΔΝΤ..

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να  ματώνουμε για τα κέρδη των μονοπωλίων στην ειρήνη και στους πολέμους τους!

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Δυναμώνουμε τους αγώνες μας! Πιο μαζικά, πιο δυναμικά στο δρόμο της αντεπίθεσης.

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά
Επόμενο άρθρο Καταγγελία της Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου-Παμίσου –Ιθώμης