Επίσκεψη των «Φίλων του Νοσοκομείου Καρδίτσας» στο Νοσοκομείο


Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου μέλη της Πρωτοβουλίας «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» πραγματοποίησαν την πρώτη τους επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και συναντήθηκαν με την Διοικητή κ. Κωνσταντία Δάλλα, τον Πρόεδρο των ιατρών του Νοσοκομείου κ. Κώστα Αθανασίου, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Γεώργιο Μαγγίνα, τον Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Λεωνίδα Σιδέρη όπου ενημερώθηκαν για θέματα που απασχολούν το Νοσοκομείο ανταλλάσσοντας απόψεις και σκέψεις προκειμένου να είναι χρήσιμοι στην εξυπηρέτηση των ασθενών.

Βασικό θέμα που συζητήθηκε ήταν η στελέχωση του προσωπικού με επείγουσα προτεραιότητα του ιατρικού, καθότι η έλλειψη ιατρών στην παιδιατρική κλινική πρόσφατα δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα που συνεχίζεται. Η μονάδα τεχνητού νεφρού επίσης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα καθότι δεν έχει μόνιμο νεφρολόγο για αρκετό καιρό.

Η συνταξιοδότηση ιατρών στην παρούσα φάση χωρίς να αναπληρώνονται δημιούργησε κενά, πλέον και η προβλεπόμενη συνταξιοδότηση ιατρών που πλησιάζουν το όριο πρέπει να αντιμετωπισθεί και του λοιπού προσωπικού για μην δημιουργηθούν προβλήματα τα οποία δύσκολα επιλύονται.

Βασικό θέμα το οποίο εθίγει ήταν η έλλειψη αξονικού τομογράφου που ταλαιπωρεί τους ασθενείς και την διοίκηση του Νοσοκομείου, για την δυσκολία αντιμετώπισης του προβλήματος εξετάστηκαν τρόποι επίλυσής του.

Συζητήθηκαν επίσης και άλλα θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και τονίσθηκε από την πλευρά των μελών ‘’Φίλοι του Νοσοκομείου Καρδίτσας’’ η πλήρης συμπαράστασή τους στο δύσκολο έργο που επιτελεί και η προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση με το ιατρικό, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για την επιτυχία των στόχων. Παράλληλα επισημάνθηκε ότι ως ‘’Φίλοι του Νοσοκομείου Καρδίτσας’’ θα είναι αρωγοί και συμπαραστάτες με όλη τη σημασία της λέξης ‘’Φίλος’’ στο νοσοκομείο για την αποτελεσματικότερη λειτουργία περίθαλψης των ασθενών.

Στην συνέχεια επισημάνθηκε από τα μέλη της Πρωτοβουλίας ‘’Φίλοι του Νοσοκομείου Καρδίτσας’’ ότι θα γίνει προσπάθεια συνεργασίας με τους πνευματικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς, επαγγελματικούς φορείς , τους συλλόγους, τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και κάθε φορέα ή απλό πολίτη που βρίσκεται στην Καρδίτσα και εκτός αυτής που μπορεί να συνδράμει στην καλή λειτουργία του νοσοκομείου , διότι είναι θέμα που αφορά όλους και τον καθένα ιδιαίτερα.

Με το τέλος της συνεργασίας ευχήθηκαν αμοιβαία καλή επιτυχία σε κάθε προσπάθεια και όρισαν τρόπους επικοινωνίας.

Καρδίτσα 28 Φεβρουαρίου 2015

Για την Επιτροπή Πρωτοβουλίας

Βασίλης Θ. Νίκου

Προηγούμενο άρθρο Έλεγχοι της ΓΑΔ Θεσσαλίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος - 8 συλλήψεις
Επόμενο άρθρο Εκδίδεται η Ανθολογία Καρδιτσιώτικης Ποίησης