Επιστολές Τσιώνα προς υπουργούς για προβλήματα των μηχανικών


Με δύο επιστολές του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο πρόεδρος του TEE Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας Βασίλης Τσιώνας εστιάζει σε προβλήματα των μηχανικών, ζητώντας μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών στο τέλος του χρόνου χωρίς να χαθεί η υπαγωγή σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, ενώ παράλληλα διεκδικεί άμεση παράταση στην ισχύ του μητρώου των προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών μέχρι το τέλος του έτους.

Στην παρέμβασή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη για το θέμα με τους ενεργειακούς επιθεωρητές ζητά «την παράταση της προθεσμίας επιτυχούς συμμετοχής των ενεργειακών επιθεωρητών στις εξετάσεις, που προβλέπονται από τη νομοθεσία, σύμφωνα με δηλώσεις του τότε αρμοδίου υπουργού Π. Λαφαζάνη». Ο Β. Τσιώνας υπενθυμίζει πως «δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη επί του θέματος, με συνέπεια να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στις καθημερινές συναλλαγές των πολιτών, καθώς ο αριθμός των ενεργειακών επιθεωρητών που μπορούν σήμερα να εκδώσουν ενεργειακά πιστοποιητικά, απαραίτητα για μεταβιβάσεις και ενοικιάσεις ακινήτων, είναι πάρα πολύ μικρός. Μάλιστα σε ορισμένες περιφερειακές ενότητες δεν υπάρχει κανείς, με συνέπεια οι πολίτες να αναζητούν σε γειτονικές περιφερειακές ενότητες με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή αυξημένο κόστος, αθέμιτος ανταγωνισμός, αργοπορία κλπ. Ενδεικτικά αναφέρω για την περιοχή μας, πως στη Λάρισα υπάρχουν μόνο 3 ενεργειακοί επιθεωρητές, στα Τρίκαλα 6 και στην Καρδίτσα κανένας. Η κατάσταση αυτή πλήττει βάναυσα την πραγματική οικονομία της χώρας, που το τελευταίο μήνα έχει πληγεί πολλαπλά».

* Επιστολή έστειλε ο Β. Τσιώνας και προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κατρούγκαλο για προβλήματα σχετικά με την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών, μετά και τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις, διεκδικώντας διευκολύνσεις και επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε σήμερα απαιτεί την ουσιαστική παρέμβασή σας προς την περαιτέρω ανακούφιση του κλάδου μας από τις εξοντωτικές υπάρχουσες ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να πληρώσουν οι συνάδελφοι όντας στην ουσία “άνεργοι” παρόλο που δεν τους αναγνωρίζεται ούτε αυτό το δικαίωμα. Αναμένουμε τις ενέργειες σας το συντομότερο», καταλήγει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Δραστηριότητες και προγράμματα για το σχολικό κοινό στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο 96.260 ευρώ από το ΤΑΠ στους Δήμους του Ν. Καρδίτσας