- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εργαστήρι χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη – Κύκλος μηνιαίων μαθημάτων για αρχαρίους (Οκτώβριος 2011 – Ιούνιος 2012)

 

       Ο ανατολίτικος χορός είναι πανάρχαιος, έχει τις ρίζες του στη Μέση Ανατολή. Γιορτάζει τη χαρά της ζωής και εκφράζει την ικανοποίηση της γυναίκας με τη θηλυκότητά της. Είναι εξαιρετικό αντικαταθλιπτικό, χαρίζει αρμονική κίνηση, χάρη, ευλυγισία, ενισχύει το συντονισμό και γυμνάζει τετρακέφαλους, γαστροκνήμιους, κοιλιακούς, αλλά και μύες που δεν χρησιμοποιούν οι περισσότεροι άλλοι χοροί.  Δεδομένη η αλλαγή στη στάση, το περπάτημα, γενικά στην κίνηση.

        Επειδή πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε ως μέσον έλξης των ανδρών και παρουσιάστηκε με τρόπο χυδαίο, ο χορός αυτός είναι παρεξηγημένος στη χώρα μας. Είναι ώρα να ξαναγυρίσουμε στην ουσία του, και να ανακαλύψουμε την ομορφιά του, την ποιότητά του, τη βαθιά του διάσταση.

   Σας προτείνουμε έναν κύκλο σεμιναρίων που θα γίνεται κάθε δεύτερη Κυριακή με θέμα «Γνωριμία με τον ανατολίτικο χορό», για αρχαρίους. Θα ξεκινήσει με ένα τετράωρο σεμινάριο, κι από κεί και πέρα όσοι συμμετέχοντες το επιθυμούν θα πάνε σε ένα χωριστό τμήμα που θα προετοιμάσει επαγγελματική χορογραφία που θα παρουσιάσουμε στο τέλος του κύκλου.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

Θα γνωρίσετε πολύ καλύτερα τον τόσο όμορφο αυτό χορό, θα πάρετε μιά γεύση απ’αυτά που προσφέρει (σε επίπεδο σωματικό και ψυχολογικό), θα μάθετε τις βασικές τεχνικές του, με τις οποίες θα εμπλουτίσετε  σημαντικά τον προσωπικό σας χορό όταν βγαίνετε με τους φίλους σας,  αλλά και θα έχετε γερές βάσεις ώστε, εάν το επιθυμείτε, να προχωρήσετε περισσότερο. Σε κάθε στάδιο, θα δίνονται πληροφορίες για το πώς μπορείτε να συνεχίσετε την εξάσκηση στο σπίτι, και θα ενθαρρύνεται το κράτημα σημειώσεων ώστε να συγκρατήσετε πλήρως όσα μάθατε.

Δώρο από την εκπαιδεύτρια προς τους συμμετέχοντες σε περισσότερα από ένα σεμινάριο:

έντυπο υλικό για το χορό, μιά σελίδα με αραβικούς ρυθμούς, ένα μουσικό CD για εξάσκηση στο σπίτι.

Ντύσιμο:

Φαρδιά φούστα ή εναλλακτικά άνετο σαλβάρι. Για μιά φορά, αφήστε στο σπίτι το παντελόνι, το στενό τζήν, τη φόρμα γυμναστικής. Από κάτω κολλάν (χωρίς πόδια) ή τίποτα: γυμνά πόδια για καλή επαφή με το έδαφος. ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΩς ΠΕΜΠΤΗ  6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ τηλ 2441073644

Ημερ:1ο    kυριακη 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  κ οι επομενες ημερομηνιες θα ορισθουν


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΙΡΕΝΕ ΜΑΡΑΝΤΕΪ

Γεννήθηκε στη Ρώμη Ιταλίας, μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό μπαλλέτο επί 12 χρόνια στη σχολή Γιάννη Μέτση, κλασικό τραγούδι και πιάνο επί 10 χρόνια στο Ωδείο Αθηνών και το Ατενέουμ, γιόγκα επί 10 χρόνια με τη Λήδα Shantala, τελείωσε τη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη, έχει πτυχίο Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης και πτυχίο Διοίκησης Πολιτιστικών Μονάδων από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

     Έχει δουλέψει ως ηθοποιός επί 10 χρόνια, ως βοηθός σκηνοθέτη του Δημ. Ποταμίτη και του Βασίλη Παπαβασιλείου και ως τραγουδίστρια σε μπουάτ.

      Είναι απόφοιτος Μεθόδου Σίλβα, κατέχει Ρέϊκι β’ βαθμού και πτυχίο υπνωτίστριας (Hypnovision course, Burt Goldman), έχει κάνει ολοκληρωμένη εκπαίδευση Pranic Healing (Βασικό, Προχωρημένο επίπεδο, Πρανική Ψυχοθεραπεία, Πρανική Κρυσταλλοθεραπεία, Ψυχική Αυτοάμυνα, Superbrain yoga, Spiritual business management, Achieving Oneness). Ολοκλήρωσε τρίχρονη εκπαίδευση στο τουμπελέκι και στα ζήλια στο τμήμα κρουστών του Μουσείου Λαϊκών και Παραδοσιακών Οργάνων με τη Μαρία Νούσσια.    

        Ανατολίτικο χορό ξεκίνησε με τη Ρέα τη δεκαετία του ’80. Συνέχισε με τη  Sabah (Άρτεμις Ζαμπίρα), με τη Μαρίνα Μπέλμπα και την Πέννυ Μπαΐλη, παρακολουθώντας παράλληλα και σεμινάρια επιμόρφωσης με δασκάλες διεθνούς φήμης όπως οι Suha Azar,  Morocco, Λίττα Πέτρου, Ann Ashcroft, Ma Prabhu Erasmia, Suha Azar, Χρυσάνθη Sahar,  Morocco, Ahmed Fakri, Yelena κ.ά.

Διδάσκει χορό και χορογραφία σε σχολές της Αθήνας (όπως ο Πολυχώρος Shantom, με τον οποίο συνεργάζεται ακόμη) αλλά και στην επαρχία. Σήμερα ετοιμάζει το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα για τον ανατολίτικο χορό.